Oferte de angajare la Lidl, Kaufland, Carrefour şi Profi: „Sunt persoane care vin o zi și după dispar”

Criza de personal pentru magazinele alimentare ia amploare. Pe tot mai multe uși ale marketurilor din Sibiu sunt lipite anunțuri de angajare, dar situaţia este la fel în toată ţara.

01 iul. 2022, 17:37
Oferte de angajare la Lidl, Kaufland, Carrefour şi Profi: „Sunt persoane care vin o zi și după dispar”

Lidl, Kaufland, Carefour şi Profi fac angajări. Vânzătorii și lucrătorii comercianți sunt unele dintre cele mai căutate locuri de muncă din Sibiu. La începutul lunii iunie, erau publicate aproape 50 de posturi de angajare ca agent vânzări și lucrător comercial și peste 1.400 de locuri de muncă în total pe site0ul AJOFM Sibiu.

Ce salarii oferă Kaufland în această perioadă şi pentru ce posturi. Multe dintre ele te vor uimi

Printre cele mai căutate locuri de muncă, înregistrate de AJOFM Sibiu sunt: inginerii de sistem software (96 de posturi), operatori, muncitori necalificați, agenți vânzări, mecanici auto, agenți de securitate, manager de proiect informatic, montator subansamble, muncitori necalificați în construcții, confecții, ambalarea produselor, tehnicieni electronică, proiectant inginer.

La Profi se caută persoane care să ocupe peste 40 de locuri de muncă, în județul Sibiu. Posturile pentru care se caută noi angajați sunt: casieri, lucrători comerciali, șefi de tură, operatori prețuri și vânzători raioane. Problema cu care se confruntă patronii este că mulți angajați renunță după câteva săptămâni sau chiar zile de muncă.

„Problema de personal nu cred că e numai la noi. Într-adevăr oamenii nu sunt serioși, vor bani mulți și muncă puțină. Vin, văd despre ce e vorba o săptămână, două, trei și apoi pleacă. Eu cred că nu își mi dau interesul, mai ales pe tineri nu mai sunt interesați să aibă o vechime, ei vor bani mulți să se plimbe. Nu avem nici salarii foarte mari, dar pentru munca pe care o prestează eu zic că este foarte bine. Dacă ai vechime ai salariu mai mare. Posturile de casieri și lucrători comerciali ridică cele mai mari probleme. Sunt persoane care vin o zi și după numai dau niciun semn, le trimiți lichidarea și gata, n-ai ce să le faci”, spune Bianca Stancu, managerul magazinului Profi, de pe strada Turnului.

Veste proastă pentru bugetari! Guvernul suspendă angajările la stat de la 1 iulie 2022
Kaufland caută persoane care să ocupe patru posturi de lucrător comercial, dintre care unul pentru persoanele cu dizabilități, casieri și îngrijitori clădiri. Tot în Sibiu, la supermarketurile LIDL din Sibiu se caută mai mulți vânzători.

De asemenea, pe site-ul Carrefour, la secțiunea cariere, sunt 17 locuri de muncă pentru cei care caută să lucreze ca șef de raion, șef relații cu clienții sau recepționer marfă.

În anul 2021, s-au înregistrat aproape 5.000 de șomeri în județul Sibiu, 1.047 dintre ei având vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, 784 de șomeri între 30-39 de ani, peste 770 cu vârste de peste 55 de ani. Peste 490 de șomeri cu vârste sub 25 de ani, 219 persoane cu vârste cuprinse între 25-29 și 640 de șomeri cu vârste între 50 și 55 de ani.

Ce salarii au casierițele din Kaufland România, acum, în 2022. Primesc și bonuri de masă!

Retailerul german Kaufland angajează lucrători comerciali în magazinele din mai multe orașe ale țării. Cei interesați de un job sunt ademeniți cu salarii foarte mari. La Botoșani, spre exemplu, o casieriță poate ajunge să câștige chiar și 3.500 de lei lunar, iar pe lângă salariu mai primesc și câteva beneficii în plus.

Posturile pentru care lanțul de supermarketuri caută oameni sunt: lucrător comercial, șef de raion, manager adjunct, inspector exploatare poștală, funcționar SAP, purchasing analyst, supply chain planner.

Astfel, vânzătorii și lucrătorii comerciali cu experiență pot câștiga peste 3.500 de lei net pe lună, iar manipulanții de marfă cu experiență ajung și ei la 3.000 de lei net pe lună, potrivit site-ului undelucram.ro.

Pentru postul de lucrător comercial, angajatorul oferă:
-Contract de muncă pe durată nedeterminată cu un salariu ce pornește de la 2.900 – 3.500 de lei brut în funcție de oraș (pentru un program de lucru full-time)

-Bonuri de masă, bonusuri operative variabile și creșteri salariale anuale

-22 de zile lucrătoare de concediu la semnarea contractului; numărul lor va crește în funcție de vechimea în cadrul companiei

-Oferte speciale și o gamă largă de servicii suplimentare, cum ar fi Bookster, 7 Card etc

-Posibilitatea de a beneficia de asigurare de sănătate voluntară

-Formare profesională, oportunități individuale de dezvoltare personală și profesională

Pentru postul de șef de raion oferă:
-Contract de muncă pe durată nedeterminată cu un salariu ce pornește de la suma de 5.250 de lei brut

-Bonuri de masă, bonusuri operative variabile și creșteri salariale anuale

-22 de zile lucrătoare de concediu la semnarea contractului; numărul lor va crește în funcție de vechimea în cadrul companiei

-Oferte speciale și o gamă largă de servicii suplimentare, cum ar fi Bookster, 7 Card etc

-Posibilitatea de a beneficia de asigurare de sănătate voluntară

-Formare profesională și oportunități individuale de dezvoltare personală și profesională

Așadar, persoanele care sunt în căutarea unui job în doemniul comercial au acum posibilitatea de a găsi un loc de muncă mai bine plătit.