Criza din Grecia loveşte mass-media: Televiziunea şi radioul de stat se închid temporar

Guvernul conservator al Greciei a anunţat că va închide temporar posturile publice de televiziune şi radio, din cauza crizei financiare, în pofida opoziţiei înverşunate a sindicatelor şi a unor parteneri din coaliţia guvernamentală, informează marţi Associated Press.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 20:10
Criza din Grecia loveşte mass-media: Televiziunea şi radioul de stat se închid temporar

Purtătorul de cuvânt guvernamental Simos Kedikoglou a făcut acest anunţ-şoc marţi, declarând că emisiile de televiziune şi radio ale ERT, compania greacă de radio şi televiziune, vor înceta la primele ore ale zilei de miercuri. El a menţionat că, până la relansarea activităţii companiei, ceea ce se va întâmpla ‘cât mai curând posibil’, cei 2500 de angajaţi sunt suspendaţi. Nu se ştie deocamdată cât va dura această întrerupere.

Mai mult, Kedikoglou a calificat ERT drept un „fief al risipei” şi nu a precizat câţi dintre angajaţi vor fi reprimiţi la lucru, după reluarea emisiei.

Sindicatele reprezentându-i pe lucrătorii ERT de la trei posturi de televiziune terestră, una prin satelit şi canalul său de radiodifuziune au afirmat că vor menţine emisia