Criza din Hong Kong este o AFACERE INTERNĂ chineză

Protestele prodemocraţie de la Hong Kong reprezintă 'o afacere internă a Chinei', a declarat miercuri, la Washington, şeful diplomaţiei chineze Wang Yi, alături de omologul său american John Kerry.

01 oct. 2014, 19:17
Criza din Hong Kong este o AFACERE INTERNĂ chineză

La primirea ministrului chinez la Departamentul de Stat, John Kerry şi-a exprimat speranţa că ‘autorităţile din Hong Kong vor da dovadă de reţinere’ faţă de protestatarii din fosta colonie britanică retrocedată către China în 1997.

Citeşte şi Hong Kong: Studenţii îşi INTENSIFICĂ demonstraţiile pentru DEMOCRAŢIE

Luni, Casa Albă a lansat un apel autorităţilor de la Hong Kong să dea dovadă de ‘reţinere’ în faţa zecilor de mii de manifestanţi care cer mai multe libertăţi politice şi a reamintit ‘sprijinul’ Statelor Unite pentru vot universal în această regiune administrativă specială (SAR) care se bucură de o largă autonomie, însă a cărei politică este trasată de Beijing în aspectele esenţiale.

Citeşte şi Secretarul general al ONU cere respectarea principiilor democratice în Hong Kong

Protestatarii se revoltă în special împotriva deciziei Beijingului, anunţată în august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local în 2017, păstrând, totuşi, controlul asupra candidaturilor.