Secretarul general al ONU cere respectarea principiilor democratice în Hong Kong

Publicat: Marţi, 30 Septembrie 2014 21:46 // Actualizat: Marţi, 30 Septembrie 2014 21:47 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut marţi respectarea principiilor democratice la Hong Kong, unde zeci de mii de manifestanţi pro-democraţie au demonstrat pe străzi cerând mai multe libertăţi politice în fosta colonie britanică, relatează Reuters.

'Secretarul general înţelege că este o problemă internă, dar cere ca toate părţile implicate să rezolve orice diferend într-o manieră paşnică şi care protejează principiile democratice', a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Franţa a cerut de asemenea un 'dialog paşnic' între manifestanţii pro-democraţie şi autorităţile din Hong Kong. 'Franţa şi China sunt două ţări prietene şi apreciem stabilitatea şi prosperitatea din Hong Kong', a declarat ministrul de externe francez Laurent Fabius, pe marginea unei reuniuni franco-chineze la Toulouse (sud-vest).

Citeşte şi Proteste la Hong Kong: Liderii protestatarilor au stabilit termenul limită pentru satisfacerea cererilor VIDEO

'Urmărim deci cu atenţie situaţia din Hong Kong şi sperăm că un dialog constructiv şi paşnic va permite să se ajungă la un acord care să fie conform cu legea fundamentală din Hong Kong', a afirmat oficialul francez.

Zeci de mii de manifestanţi prodemocraţie au manifestat pe străzi în răspuns la o decizie a Beijingului, adoptată în urmă cu o lună, de a permite utilizarea sufragiului universal pentru alegerea şefului executivului în 2017, păstrând însă controlul asupra candidaturilor.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 sep 22:34
...au demonstrat pe străzi cerând mai multe libertăţi politice în fosta colonie britanică, relatează Reuters. Citește mai departe… Sursa: rtv.net ...
30 sep 22:27
...Kong, unde zeci de mii de manifestanţi pro-democraţie au demonstrat pe străzi cerând mai multe libertăţi …read more ...
30 sep 22:07
... Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut marţi respectarea principiilor democratice la Hong Kong, unde zeci...
1
EUR
4.8375
RON
08 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H