CRIZA din UCRAINA: Ianukovici susţine că a ajuns la un ACORD cu UE şi cu liderii opoziţiei

Participanții la discuțiile de la Kiev au convenit asupra unui acord pentru a rezolva criza, care va fi semnat la ora 14, ora Moscovei (10:00 GMT), potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale din Ucraina, informează RIA Novosti.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 07:29
CRIZA din UCRAINA: Ianukovici susţine că a ajuns la un ACORD cu UE şi cu liderii opoziţiei

Biroul președintelui Viktor Ianukovici a emis o declarație spunând că s-a ajuns la un acord în timpul discuțiilor de peste noapte cu lideri ai opoziției, și reprezentanți atât ai Uniunii Europeane cât şi ai Federației Ruse.

Nu au fost transmise detalii ale acordului, dar a fost comunicat faptul că partidele îl vor semna la prânz, la ora locală (10:00 GMT).

Negocierile între trei miniştri de externe europeni cu preşedintele Viktor Ianukovici şi opoziţia au început joi.

Obiectivul principal al convorbirilor a fost convenirea unui acord care să pună capăt violenţelor în Ucraina şi să rezolve criza politică, potrivit Agerpres. Şefii diplomaţiei din Germania, Frank-Walter Steinmeier, Franţa, Laurent Fabius, şi Polonia, Radoslaw Sikorski, au discutat ‘proiectele unei foi de parcurs’, destinate să contribuie la ieşirea pe cale paşnică din această criză fără precedent în Ucraina, după obţinerea independenţei cu 23 de ani în urmă.