Criza din Ucraina: 15 civili ucişi joi la Doneţk. 100 de soldaţi ruşi ar fi murit în estul ţării la 13 august

Cincisprezece civili au fost ucişi joi în bombardamentele care au lovit mai multe cartiere din Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat administraţia locală într-un comunicat pe site-ul său, descriind situaţia generală din oraş ca fiind ''foarte tensionată'', relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

28 aug. 2014, 18:21
Criza din Ucraina: 15 civili ucişi joi la Doneţk. 100 de soldaţi ruşi ar fi murit în estul ţării la 13 august

Cincisprezece civili au fost ucişi joi în bombardamentele care au lovit mai multe cartiere din Doneţk. Tirurile de artilerie în cartierele din vestul, nordul şi nord-estul ţării au avariat infrastructura oraşului, inclusiv imobile rezidenţiale.

În ultimele două săptămâni, în Doneţk au avut loc bombardamente grele, în cursul cărora forţele guvernamentale au încercat să-i înlăture pe separatiştii proruşi care au declarat aşa-zisa ”Republică Populară Doneţk” şi care vor să se unească cu Rusia.

Potrivit Consiliului prezidenţial rus pentru drepturile omului, citat de Reuters, în estul Ucrainei au fost ucişi peste 100 de soldaţi ruşi în cursul unor confruntări la 13 august în timp ce îi ajutau pe separatiştii proruşi să lupte împotriva trupelor ucrainene.

Doi membri ai Consiliului, Ella Poliakova şi Serghei Krivenko, au afirmat, pe baza declaraţiilor martorilor oculari şi ale rudelor celor ucişi, că alte aproximativ 300 de persoane au fost rănite în confruntările din oraşul Snijnie din provincia Doneţk, când o coloană de camioane ruseşti pline cu muniţii a fost atacată cu rachete Grad.