Criza din Ucraina, Gruparea Wagner construieşte o fortăreaţă uriaşă. Guvernatorul Hersonului: „Ruşii au răpit 46 de copii”

Un fort lung de aproape doi kilometri a fost construit în afara orașului Hirska, ocupat de ruși, din estul Ucrainei, potrivit noilor imagini din satelit de la Maxar Technologies.

22 oct. 2022, 08:14
Criza din Ucraina, Gruparea Wagner construieşte o fortăreaţă uriaşă. Guvernatorul Hersonului: „Ruşii au răpit 46 de copii”

Fortul Wagner este format din patru rânduri de piramide de ciment, despre care rușii speră că vor opri vehiculele și tancurile ucrainene care se deplasează spre est.

În spatele fortificațiilor antitanc se află un șanț mare, scrie CNN. Imaginile din satelit de la Agenția Spațială Europeană arată că săparea șanțului s-a făcut în două părți: prima parte a șanțului a fost săpată pe 25 septembrie, iar a doua parte cândva între 30 septembrie și 5 octombrie.

Citeşte şi VIDEO Vladimir Putin, filmat când trage cu arma, ca un lunetist. Apariţie controversată a preşedintelui, şi-a luat cu el la antrenament „valiza nucleară”

Două instituții de presă ruse au confirmat existenţa fortului, pe care l-au numit „Linia Wagner”, referindu-se la grupul de mercenari rusești Wagner. Zvedza TV, instituția de presă a armatei ruse, a spus că este o „a doua linie de apărare” dacă ucrainenii ar încerca să pătrundă în zonă.

RIA/FAN, un tabloid rus, a publicat şi o hartă şi susține că grupul lui Wagner va continua să-și construiască „cetatea” până la Kreminna și apoi la sud până la Svitlodarsk. Analiza CNN a hărții a arătat că un fort atât de lung s-ar întinde pe aproximativ 217 de kilometri.

În acelaşi timp, guvernatorul regiunii Herson Jaroslav Janusevic a anunțat pe Telegram că forțele ruse au răpit 46 de copii dintr-o casă de copii și că toți copiii au sub cinci ani. Rușii ar fi dus copiii în Simferopolul ocupat, dar încă nu există alte confirmări în acest sens.

Citeşte şi Exploziile răsună puternic în orașele ucrainene, o nouă zi cu victime. Ucraina imploră Israelul să îi trimită arme