VIDEO Vladimir Putin, filmat când trage cu arma, ca un lunetist. Apariţie controversată a preşedintelui, şi-a luat cu el la antrenament „valiza nucleară”

Vladimir Putin a vizitat joi o unitate de antrenament pentru trupele mobilizate și a fost filmat trăgând cu o pușcă cu lunetă, un videoclip despre care Reuters spune că are darul de a arăta că liderul de la Kremlin e alături de trupele care vor pleca în Ucraina.

21 oct. 2022, 12:46
VIDEO Vladimir Putin, filmat când trage cu arma, ca un lunetist. Apariţie controversată a preşedintelui, şi-a luat cu el la antrenament „valiza nucleară”

Vladimir Putin a fost însoțit în drum spre Riazan, la sud-est de Moscova, de ministrul apărării Serghei Șoigu , care l-a informat despre modul în care sunt instruiți oamenii, a spus Kremlinul.

Un videoclip care circulă pe internet arată o persoană, despre care se presupune că este Putin, întinsă la pământ și trage cu o puşcă cu lunetă.

Citeşte şi Exploziile răsună puternic în orașele ucrainene, o nouă zi cu victime. Ucraina imploră Israelul să îi trimită arme

În următorul videoclip, Vladimir Putin este văzut stergându-şi praful de pe palton, după care bate un soldat pe umăr și îi urează noroc.

Vizita la Riazan a avut loc la o zi după ce Putin a declarat legea marțială în cele patru regiuni ucrainene ocupate, pe care Rusia le-a anexat luna trecută. Aceasta a fost prima vizită a lui Vladimir Putin la o bază militară rusă de la începutul războiului din Ucraina, în 24 februarie, anunţă Kremlinul.

Cu toate acestea, un alt detaliu din înregistrare a atras atenția multora. Și anume, în spatele lui Putin se vede la un moment dat un bărbat în civil despre care, potrivit Sky News, unii cred că poartă așa-zisa „servietă nucleară”, care face parte din sistemele automate de comandă și control ale forțelor nucleare strategice ruse (Kazbek). Se crede că există trei astfel de serviete în Rusia, iar una este întotdeauna cu președintele.

Citeşte şi Ramzan Kadîrov a publicat imagini de pe front cu fiii săi minori. Liderul cecen susţine că aceştia luptă în prima linie VIDEO