Criza din Ucraina. Lavrov anunţă o nouă întâlnire cu Blinken, care va avea loc joi la Geneva

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunţat că analizează cererile liderilor regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk de recunoaştere a independenţei.
Filip Stan
21 feb. 2022, 17:54
Criza din Ucraina. Lavrov anunţă o nouă întâlnire cu Blinken, care va avea loc joi la Geneva
Rusia respinge apelul "iresponsabil" lansat de Maia Sandu

Criza din Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat luni că urmează să se întâlnească cu omologul său american Antony Blinken joi, 24 februarie, la Geneva, transmite AFP.

”O astfel de întâlnire este prevăzută pentru 24 februarie, la Geneva”, a spus Lavrov la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei condusă de preşedintele Vladimir Putin şi consacrată crizei ucrainene.

Ultima convorbire între cei doi miniştri de externe, desfăşurată telefonic, a avut loc marţea trecută. La finalul acesteia nu a fost anunţat niciun progres în discuţiile dintre Washington şi Moscova asupra cererilor privind arhitectura de securitate avansate de cea din urmă. Rusia cere în special încetarea extinderii NATO şi retragerea trupelor Alianţei din statele care au aderat la ea după 1997.

Vladimir Putin susţine că Ucraina este utilizată de Occident ca „instrument de confruntare” cu Rusia

„Utilizarea Ucrainei ca instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare serioasă, foarte mare, pentru noi. Dar prioritatea noastră nu este confruntarea, ci securitatea”, a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro, la finalul unei reuniuni a Consiliului pentru Securitate Naţională.

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei. Posibilul război depinde de deciziile care se iau în aceste ore
„Dacă Rusia se va confrunta cu ameninţarea generată de admiterea Ucrainei în NATO, riscurile la adresa ţării noastre se vor amplifica”, a atras atenţia Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Liderul de la Kremlin a anunţat că analizează cererile liderilor regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk de recunoaştere a independenţei. „Scopul reuniunii de astăzi a fost ascultarea colegilor noştri şi determinarea viitorilor paşi în acest sens. Am înţeles că procesul de pace, care este în impas din 2019, nu are nicio perspectivă”, a adăugat preşdintele Rusiei, acuzând autorităţile ucrainene că nu respectă armistiţiul convenit prin Acordul de la Minsk.

Rusia a anunţat uciderea a cinci ucraineni, la graniţă: „Grupul de sabotaj şi recunoaştere a fost distrus!”. Kievul neagă ofensiva forţelor sale armate în Donbas
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat, luni, că se va întâlni joi, în oraşul elveţian Geneva, cu secretarul de Stat american, Antony Blinken. Vineri, Serghei Lavrov se va deplasa la Paris, pentru o întâlnire cu ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, pentru consultări în vederea pregătirii unui summit al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) privind criza din Ucraina.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Dan Negru se agață de suferința lui Florin Piersic. Nu se obișnuiește cu anonimatul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Se dau salarii de 6.000 de lei în România! Ce condiții trebuie să îndeplinești
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'