CRIZA din UCRAINA: Protest inedit la Kiev, unde un VAS DE WC a înlocuit STATUIA lui LENIN

Un grup de activişti ai opoziţiei ucrainene a instalat luni un vas de toaletă vopsit în auriu pe soclul pe care s-a aflat o statuie a lui Lenin până în decembrie 2013, când a fost dărâmată de protestatarii antiguvernamentali, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
03 feb. 2014, 18:54
CRIZA din UCRAINA: Protest inedit la Kiev, unde un VAS DE WC a înlocuit STATUIA lui LENIN

Gestul este o aluzie la zvonurile care circulă prin Ucraina potrivit cărora preşedintele Viktor Ianukovici ar avea o toaletă din aur în reşedinţa sa din Mezigorie.

În opinia celor care au avut această iniţiativă, structura montată în locul statuii liderului revoluţiei bolşevice „simbolizează crimele regimului, corupţia şi luxul nejustificat”.

Citeşte şi Ofertă pentru nostalgici: LENIN se VINDE la KILOGRAM. CAPUL este NEPREŢUIT

Pe 8 decembrie 2013, un grup de ultranaţionalişti, simpatizanţi ai partidului Svoboda, au dărâmat statuia lui Lenin amplasată în Piaţa Basarabia din Kiev, în apropierea Pieţei Independenţei care este, din luna noiembrie 2013, epicentrul manifestaţiilor pro-europene din Ucraina.

Ulterior, monumentul a fost făcut bucăţi cu ciocanul, iar unele fragmente au fost scoase la vânzare pe internet. De atunci, cel puţin alte cinci statui ale liderului liderului revoluţiei bolşevice au fost vandalizate pe tot cuprinsul ţării.