Criza din Ucraina. SUA a ordonat evacuarea familiilor angajaţilor de la ambasada sa din Kiev

Departamentul de Stat a dispus ca familiile angajaţilor de la Ambasada SUA la Kiev să părăsească Ucraina, a anunţat un înalt oficial al Departamentului. De asemenea, şi cetăţenilor americani aflaţi în Ucraina li s-a transmis să ia în calcul plecarea.

24 ian. 2022, 08:15
Criza din Ucraina. SUA a ordonat evacuarea familiilor angajaţilor de la ambasada sa din Kiev

Am autorizat plecarea unora dintre angajaţii de la Ambasada din Kiev şi am dispus ca toţi membrii familiilor angajaţilor să plece„, a declarat într-un briefing de presă, un înalt oficial al Departamentului de Stat.

De asemenea, gradul de risc pentru călătoriile în Ucraina este 4  din cauza ”ameninţării crescute privind o acţiune militară rusească”.

”De ce am luat această decizie? Considerăm că o invazie rusească este iminentă? Aşa cum a declarat preşedintele Biden, o acţiune militară a Rusiei poate avea loc în orice moment”, a adăugat oficialul.

Citeşte şi Secretarul de stat american spune că încă din 2008 Putin nu recunoaşte Ucraina ca ţară. Anthony Blinken a dezvăluit conţinutul unei convorbiri cu George W. Bush

El a recomandat ca cetăţenii americani aflaţi în prezent în Ucraina să părăsească ţara cu mijloace proprii sau cu zboruri comerciale. „Continuăm să urmăm calea democraţiei. Dar dacă Rusia optează pentru escaladarea situaţiei, atunci condiţiile de securitate, în special de-a lungul graniţelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia şi în estul Ucrainei controlat de Rusia, sunt imprevizibile şi se pot deteriora rapid. Luăm aceste măsuri din cauza acţiunilor agresive ale Rusiei faţă de Ucraina„, a precizat oficialul.

Citeşte şi Carmen Harra, previziuni terifiante despre conflictul din apropierea României. „Situaţia o să se complice mai mult. Rusia va ataca Ucraina”


loading...
Partenerii noștri