Secretarul de stat american spune că încă din 2008 Putin nu recunoaşte Ucraina ca ţară. Anthony Blinken a dezvăluit conţinutul unei convorbiri cu George W. Bush

Președintele rus Vladimir Putin a spus în 2008, în timp ce discuta cu președintele american George W. Bush, că Ucraina nu este o țară reală, iar rușii și ucrainenii sunt un singur popor.

20 ian. 2022, 20:21
Secretarul de stat american spune că încă din 2008 Putin nu recunoaşte Ucraina ca ţară. Anthony Blinken a dezvăluit conţinutul unei convorbiri cu George W. Bush

Detalii ale conversației dintre cei doi lideri mondiali au fost dezvăluite de secretarul de stat american Anthony Blinken, pe canalul de Youtube In time Ukraine. „Vladimir Putin nu crede că Ucraina este un stat suveran. El i-a spus acest lucru direct, în 2008, președintelui Bush. I-a spus: „Ucraina nu este un stat real„, a declarat Blinken.

Secretarul de stat american consideră că o astfel de declarație a lui Putin este dovada că liderul de la Kremlin „se pregătește de multă vreme pentru o invazie a Ucrainei”. Mai mult, astfel de declarații se aplică tuturor republicilor sovietice, a mai afirmat secretarul de stat, citat de lenta.ru. El a dat drept exemple invazia Rusiei în Georgia, din 2008 și „acțiunile Rusiei în Moldova”. Potrivit oficialului, acțiunile lui Putin amenință dezvoltarea democrației în aceste țări.

Citeşte şi Contre între preşedintele Ucrainei şi Joe Biden. Zelenski îi atrage atenţia şefului Casei Albe, după o gafă legată de invazia Rusiei

În declarațiile sale, Blinken a încercat să justifice şi furnizarea de arme americane către Ucraina. El a precizat că Rusia nu poate considera astfel de acțiuni ca fiind provocatoare și că o astfel de interpretare ar „întoarce lumea cu susul în jos”.

Citeşte şi VIDEO Cum arată maşinăria de război a Rusiei, trimisă la graniţa cu Ucraina. Imaginile au stârnit amuzament pe net, „muzeul armatei din Est”