Criza din Ungaria – maghiarii vor să se întoarcă în România

Dezastrul financiar din Ungaria este subiectul unui amplu articol în ziarul The Guardian. Publicaţia britanică a scris şi despre povestea unui maghiar care a ales să plece la Budapesta în urmă cu mai bine de zece ani, însă acum se gândeşte să se întoarcă în România.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 13:36
Criza din Ungaria – maghiarii vor să se întoarcă în România

Forintul maghiar a atins un minim istoric zilele trecute, iar criza financiară l-ar putea să îl coste funcţia pe premierul Viktor Orban, sau cel puţin pe ministrul economiei.

În plus, potrivit The Guardian, guvernul maghiar susţine că este obligat să stea cu capul plecat în faţa FMI şi UE pentru a obţine un împrumut vital de până la 17 miliarde de euro. Totodată, ţara primeşte tot mai multe critici internaţionale, mai ales după ce ratingul său a fost retrogradat la categoria „junk”.

Unii analişti susţin că Ungaria are nevoie acum de un împrumut în următoarele două săptămâni pentru a rezista falimentului. De asemenea, căderea forintului provoacă tot mai multă disperare în rândul cetăţenilor care au luat un credit în valută.

Publicaţia britanică scrie despre povestea lui Janos Toth, un maghiar care a plecat în 1998 din România, pentru o viaţă mai bună în Ungaria. Acum însă acesta abia îşi mai poate plăti cheltuielile lunare. În plus, maghiarul se gândeşte chiar să se întoarcă în România.