Criza economică provocată de pandemia de coronavirus face mai multe ravagii decât Marea Depresiune

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 22:10 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 22:10 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit şefului Băncii centrale americane, Jerome Powell, criza economică provocată de pandemie prezintă "diferenţe fundamentale" faţă de Marea Depresiune. iar creşterea ar trebui să se reia mai rapid în ciuda şomajului foarte ridicat şi a unei recesiuni profunde.

"Nu cred deloc că acesta să fie un rezultat probabil", a spus Powell într-un interviu la CBS în legătură cu o Mare Depresiune ca cea din anii 1930, citând o economie înfloritoare înainte de pandemie, bănci solide şi un răspuns adecvat din partea autorităţilor.

Cu toate acestea, el consideră că este probabil un vârf al ratei şomajului la 20 sau 25% şi că scăderea PIB-ului în trimestrul doi în Statele Unite va fi "uşor la 20-30%".

Însă, dincolo de indicatorii economici pe care Banca centrală îi întocmeşte şi încearcă să-i anticipeze, Powell a subliniat că trebuie mai ales controlată pandemia, în absenţa unui vaccin sau tratament dovedit terapeutic.

Dezbaterea face ravagii în Statele Unite între susţinătorii unei redeschideri rapide a economiei şi cei ai unei deschideri lente şi motivate pentru evitarea unui al doilea val de infecţii.

"Ştiţi, în acest moment contează cel mai mult indicatorii medicali. Răspândirea virusului. Toate lucrurile care-i sunt asociate" precum măsurile de distanţare socială, a explicat Powell.

Pentru Powell, aceasta este o condiţie sine-qua-non ca economia să fie repornită şi "credem că ar putea fi cazul celui de-al treilea trimestru".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza economică Marea Depresiune pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H