Criza energiei în România. Medicul Monica Pop a răbufnit: „Deja este mult prea mult pentru români. Aşa ceva e inadmisibil”

Monica Pop a răbufnit după ce autorităţile i-au îndemnat pe români să facă economie la energie. Medicul susţine că este inadmisibil ceea ce se petrece acum în România.

18 sept. 2022, 11:41
Criza energiei în România. Medicul Monica Pop a răbufnit: „Deja este mult prea mult pentru români. Aşa ceva e inadmisibil”

Criza energiei în România. Medicul Monica Popa consideră inadmisibile încercările de a face economie de energie, mai ales pentru familiile fără posibilităţi. Aceasta a făcut un apel către politicieni.

Criza energiei în România. Monica Pop: „Guvernul ar trebui să asigure oamenilor un trai decent”

Citeşte şi Facturi uriaşe la energie. Trucul prin care furnizorii umflă facturile, cum eviţi înşelătoria. Sfaturi de la avocat

”Deja este mult prea mult pentru români. Eu cred că lucrurile astea sunt inadmisibile, mai ales pentru faptul că unii au facturi de câte 3-4 ori mai mari decât până acum. Păi, până acum, cum a fost?

Nu e deloc plauzibil ceea ce ceea justifică și eu vreau să spun că Guvernul acesta și oricare altul ar trebui să asigure oamenilor un trai civilizat și nu să se gândească maica-mare dacă are cu ce să își facă un ceai la iarnă și dacă nu o să înghețe în casă.

Așa ceva e inadmisibil și încă o dată oamenii trebuie să reacționeze la lucrurile astea și să-și caute drepturile. Nu se poate lucrul ăsta. Atitudinea lor e așa pentru că le merge și pentru că au văzut că oamenii nu prea zic. Nu e normal așa ceva.

Oamenii trebuie să-și caute drepturile și să facă tot ce se poate ca lucruri astea să nu se întâmple și în niciun caz să nu tremure de frică că la iarnă nu vor avea ce mânca.

Nu am văzut niciun fel de parlamentar până acum sau o persoană care are o poziție financiară bună să spună că el ia 3 familii de săraci să le ajute la iarnă. Eu m-aș fi așteptat la lucrul ăsta și eu cred că ar fi normal să se întâmple așa. Cei care au posibilități, pentru că oamenii care n-au și care au pensii foarte mici nu sunt ei vinovați. Au lucrat o viață întreagă, au pensie ca dovadă că au lucrat.

Dacă nu au cu ce să-și plătească facturi, n-o să-i lăsăm să moară în casă și să-i găsim în casă înghețați. Fiecare parlamentar ar putea să ia una, două, trei familii de oameni nevoiași ca să-i ajute să poată depăși iarna”, a declarat Monica Pop la Antena 3.

Reamintim că Guvernul a adoptat o nouă schemă de compensare și plafonare a prețului la energie, care se aplicată începând cu 1 septembrie 202 .

OUG prevede că de preţuri plafonate vor beneficia doar clienţii care anul trecut au înregistrat un consum mediul lunar de 300 kwh şi ale căror facturi de anul acesta nu depăşesc 300 kwh. Fiecare consumator poate vedea acest consum mediul pe factura pe care o primeşte lunar de la furnizorul de energie.

Cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi chiar dacă în anul 2022 au decis să facă economie la curent şi au un consum lunar sub 300 kwh.

Citeşte şi „Noapte bună, România!”. Primul municipiu care a anunțat stingerea luminii, la îndemnul Ursulei von der Leyen / Noi restricții în energie, după restricțiile COVID