Criza francului elveţian, urmată de un val de rate neplătite. A crescut numărul restanţierilor la bănci

Criza francului elveţian a avut efecte rapide la ghișeele băncilor! Restanțele la creditele în moneda elvețiană au crescut cu 17 la sută doar în luna ianuarie, când a izbucnit criza. În plus, mulți români nu și-au mai plătit deloc ratele. Cum situația riscă să se agraveze, un proiect de lege depus în Parlament i-ar putea proteja pe restanțieri de executarea silită a bunurilor.

11 mart. 2015, 08:22
Criza francului elveţian, urmată de un val de rate neplătite. A crescut numărul restanţierilor la bănci

Criza francului elveţian s-a regăsit rapid în statisticile băncilor, pentru că valoarea restanţelor a crescut foarte rapid în ianuarie, luna în care a început criza francului elveţian. Potrivit Băncii Naţionale a României, restanţele la creditele în franci elveţieni au crescut în numai 30 de zile cu 300 milioane lei, de la 1,73 miliarde, la 2,03 miliarde. Creşterea este astfel de 17%.

Citeşte şi Cum s-a răzbunat o femeie pentru rata mare în FRANCI ELVEŢIENI

În sprijinul acestior restanţieri au venit unii parlamentari, care au depus un proiect de lege menit în special să amâne executarea silită. Proiectul prevede ca băncile să obţină această executare silită doar prin hotărâre a instanţei. Mai mult decât atât, acest proiect de lege diminuează foarte mult procedura executării silite, deoarece prevede nişte situaţii exprese în care ea poate fi efectuată.

Citeşte şi Un datornic supărat şi-a plătit rata la bancă cu nouă găleţi de monede. Cât au cântărit cei 2800 de lei