Criza gunoaielor din Sectorul 1. Şedinţa de Consiliu Local de joi are pe ordinea de zi conflictul cu Romprest

Primăria Sectorului 1 a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de Conciliu Local sunt „mai multe subiecte importante pentru comunitate, cum ar fi problema deşeurilor şi criza provocată de operatorul de salubritate”.

24 iun. 2021, 12:31
Criza gunoaielor din Sectorul 1. Şedinţa de Consiliu Local de joi are pe ordinea de zi conflictul cu Romprest

La şedinţa de Consiliu Local de joi au fost invitate mai multe persoane care nu fac parte din aparatul Primăriei sau din consiliu.

„Primarul Sectorului 1 a lansat invitaţii de participare la această şedinţă ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, prefectului Municipiului Bucureşti, Alin-Bogdan Stoica, preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Florin-George Gârbacea, preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Ionel Tescaru, şi comisarului general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Toate părţile implicate trebuie să fie prezente pentru a decide şi a găsi soluţia cea mai bună pentru locuitorii din Bucureşti”, a anunţat primarul Clotilde Armand.

Şedinţa de Consiliu Local va începe la ora 14.00 şi va fi transmisă în direct pe canalele Primăriei de pe reţelele de socializare.

Marcel Ciolacu, în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Demiterea lui Clotilde Armand e primul pas”

Marcel Ciolacu i-a transmis un mesaj primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, luni, după ce a acuzat că există o legătură între situația Primăriei Sectorului 1 și dorința de desființare a SIIJ.

„Așa cum e Guvernul, așa e și administrația locală gestionată de către PNL-iști și USR-iști. Șobolani, căpușe și gunoaie. Sunt în oglindă”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena3.

Ciolacu a mai spus că demiterea primarului Clotilde Armand ar fi un pas firesc pentru ca lucrurile să revină la normal.

„E o decizie a partidului. În acest moment, membrii PSD, liderii PSD din București, din Sectorul 1, consilierii generali, consilierii aleși la Sectorul 1, vor susține orice inițiativă cetățeanească. Mai mult, am înțeles că deja strâng semnături pentru demiterea doamnei Clotilde Armand.’, a mai spus Ciolacu la Antena3, precizând că ‘e și normal să faci acest lucru. E primul pas”.

Citeşte şi: Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii, în secret, încălcând din nou principiul transparenţei