CRIZA IMIGRANŢILOR. Refugiaţii din Ungaria, pe jos spre Austria şi Germania. Un bărbat a murit VIDEO

Situaţie tot mai tensionată în Ungaria, din cauza refugiaţilor care vor să meargă în vestul Europei, ţările preferate de ei fiind Austria şi Germania. Peste o mie de imigranţi au plecat vineri după-amiaza, pe jos, către vest, de la Gara Keleti din Budapesta, cu intenţia declarată de a ajunge în Austria şi Germania.

RomaniaTV.net
04 sept. 2015, 12:16

UPDATE 21.00 Un bărbat pakistanez a murit vineri în Ungaria după a căzut pe șinele de cale ferate în momentul în care un grup de circa 350 de imigranți au fugit din gara Bicske din Budapesta, unde 800 de imigranți erau ținuți blocați de autorități, a anunțat poliția, potrivit Reuters.

CITEŞTE ŞI CRIZA IMIGRANŢILOR. Un refugiat pakistanez şi-a găsit sfârşitul între şinele de tren

UPDATE 18: 05 Poliția ungară a anunțat vineri după-amiază că i-a capturat pe toți imigranții care evadaseră din centrul de primire de la Roszke, în apropiere de granița cu Serbia, transmite MTI. 

UPDATE 17:54 Unul dintre evadaţii din centrul de primire a declarat televiziunii M1 că imigranţii le-ar fi dat autorităţilor din un gare un termen de 2 ore pentru a le procesa cererile, iar în caz contrar, bărbatul a ameninţat că îi va convinge şi pe ceilalţi imigranţi rămaşi în tabără să evadeze din centrul de primire.

UPDATE 17:50 Poliția ungară a anunțat vineri după-amiază că i-a capturat pe toți imigranții care evadaseră din centrul de primire de la Roszke, în apropiere de granița cu Serbia, transmite MTI, citată de Agerpres.

CITEŞTE ŞI CRIZA IMIGRANŢILOR. Între 30 şi 40 de refugiaţi s-au înecat în Marea Mediterană

UPDATE Un grup de aproximativ 500 de imigranți care mărșăluiau pe o șosea din Ungaria spre frontiera cu Austria au spart o baricadă a poliției și și-au continuat drumul pe această principală autostradă care leagă Budapesta de Viena, transmite Reuters. Grupul, format din familii în majoritate provenite din Siria și Afganistan, a părăsit vineri dimineață gara Keleti, după ce autoritățile au refuzat să-i lase pe imigranți să meargă spre Austria cu trenurile. Numeroase persoane din coloană aveau fotografii cu cancelarul german Angela Merkel și strigau ‘Germania, Germania!’.

Potrivit unui jurnalist AFP, mai mult de 1.000 de persoane au decis să plece pe jos către Austria, după ce autorităţile ungare au suspendat marţi legăturile feroviare internaţionale.

Imigranţii, unii dintre ei blocaţi în capitala ungară de mai multe zile, au anunţat că vor să meargă pe jos până la frontiera austriacă, situată la aproximativ 175 de kilometri distanţă, în contextul în care Budapesta şi-a multiplicat încercările de a-i transfera – împotriva voinţei lor – în tabere de primă primire, precizează agenţia franceză.

Între imigranţi, copii şi persoane în scaune cu rotile au traversat unul dintre principalele poduri peste Dunăre fără să fie opriţi de către forţele de ordine, adaugă AFP.

Citeşte şi Comisia Europeană confirmă. Există un nou plan de redistribuire a imigranţilor. Care va fi cota ROMÂNIEI

În Ungaria, una dintre principalele ţări de tranzit în Europa centrală, au sosit aproximativ 3.000 de imigranţi joi, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Poliţia i-a escortat vineri pe imigranţi, pe Podul Elisabeth, pentru a se asigura că merg pe trotuar, potrivit MTI.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei Naţionale, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat într-o conferinţă de presă că poliţia îi monitorizează pe imigranţi şi că va adopta orice măsuri necesare. Ea nu a oferit alte precizări în acest sens.

___________________________________________________________________________________

Aproximativ 300 de imigranți au evadat vineri dimineața dintr-un centru de primire ungar, în localitatea Roszke, situat în apropiere de frontiera cu Serbia, a anunțat poliția.

‘Potrivit estimărilor, 300 de imigranți ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigranților de la Roszke la 11:30 (09:30 GMT), în două valuri, și au alergat spre autostrada M5’, aflată în apropiere, a anunțat poliția ungară într-un comunicat, subliniind că ‘au fost luate măsuri pentru arestarea acestora’.

Potrivit poliției ungare, în centrul de imigranți din Roszke se mai află circa 2.300 de imigranți, care amenință să evadeze dacă revendicările lor nu sunt îndeplinite în termen de două ore.

În urma acestui incident, Ungaria a închis provizoriu și parțial postul de frontieră rutier de la Roszke. ‘Pentru a evita accidentele, poliția a închis provizoriu postul de frontieră rutier de la Roszke pe sensul de intrare’, a anunțat poliția într-un comunicat, subliniind că a fost pus la dispoziție un traseu alternativ.