CE a declanşat proceduri de infringement în cazul României pentru neimplementarea legislaţiei privind azilul

CRIZA IMIGRANŢILOR. Comisia Europeană a anunțat miercuri că a trimis României două scrisori de notificare oficială pentru necomunicarea implementării a două directive europene privind sistemul european de azil, informează un comunicat al executivului comunitar.

23 sept. 2015, 11:27
CE a declanşat proceduri de infringement în cazul României pentru neimplementarea legislaţiei privind azilul

În total, Comisia Europeană a adoptat 40 de decizii de infringement pentru a face să funcționeze sistemul european de azil, în cazul a 19 țări.

România a primit, alături de alte 18 țări, scrisori de notificare oficială privind necomunicarea transpunerii Directivei privind procedurile de azil și a Directivei privind condițiile de primire, ambele din 2013. Scrisoarea de notificare oficială este primul pas din procedura de infringement, iar statele au la dispoziție două luni pentru a notifica CE că au implementat legislația în cauză.

Singurele țări care au primit avize motivate, etapa a doua a procedurii de infringement, sunt Spania și Bulgaria, în legătură cu aplicarea unei alte directive din 2011.

Citeşte şi Guvernul a aprobat un acord între Ministerul Afacerilor Externe şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie