CRIZA IMIGRANŢILOR. Două ţări sud-americane îi primesc pe refugiaţii SIRIENI cu BRAŢELE DESCHISE

CRIZA IMIGRANŢILOR. Brazilia îi primește 'cu brațele deschise' pe refugiații sirieni, a declarat luni președintele brazilian Dilma Rousseff, în mesajul său anual cu ocazia zilei naționale a țării. Ei i s-a alăturat şi omologul său venezuelan, Nicolas Maduro, care s-a arătat dispus să găduiască 20.000 de refugiaţi din Siria.

08 sept. 2015, 06:32

Brazilia îi primește ‘cu brațele deschise’ pe refugiații sirieni, a declarat luni președintele brazilian Dilma Rousseff, în mesajul său anual cu ocazia zilei naționale a țării, transmite AFP.

Șefa statului brazilian a afirmat că guvernul său este dispus ”să-i primească pe cei care, expulzați din patria lor, ar dori să vină pentru a trăi, a munci și a contribui la prosperitatea și la pacea Braziliei”.

”În această perioadă dificilă, de criză, pe care o traversăm, îi vom primi pe refugiați cu brațele deschise”, a adăugat Rousseff în mesajul său, difuzat pe internet.

Brazilia este țara latino-americană care a primit cei mai mulți refugiați sirieni, respectiv 2.000, după începerea războiului intern din Siria, în 2011.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. IMAGINI ŞOCANTE cu un copil sirian de 3 ani, găsit înecat, fac înconjurul lumii

Sirienii constituie cel mai mare grup de refugiați prezenți în Brazilia. Numai anul trecut au sosit pe teritoriul brazilian 1.405 cetățeni sirieni.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), războiul din Siria a forțat deja 3,8 milioane de persoane să părăsească țara, iar 7,6 milioane de persoane sunt strămutate în alte zone ale teritoriului sirian. În anul 2014, în întreaga lume peste 59,5 milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească localitățile în care trăiau, din cauza războaielor sau a persecuțiilor.

Venezuela intenționează să primească 20.000 de refugiați din Siria

Președintele venezuelan Nicolas Maduro a declarat, luni, că a ordonat Ministerului de Externe al țării să organizeze primirea a 20.000 de refugiați din Siria în sânul comunității siriene din Venezuela.

‘I-am ordonat ministrului de externe Delcy Rodriguez să aibă o întâlnire cu membrii comunității siriene, iar Venezuela va primi 20.000 de sirieni care se află în diaspora siriană’ după ce și-au părăsit țara, a declarat Maduro, în timpul unei transmisiuni televizate de la reuniunea Consiliului de miniștri, desfășurată la palatul prezidențial Miraflores din Caracas. ‘Vreau ca 20.000 de sirieni, de familii siriene, să vină în patria noastră venezueleană’, a declarat președintele Maduro, subliniind că în Venezuela există ‘o importantă comunitate siriană’.