CRIZA IMIGRANŢILOR. Extremiştii ungari au aruncat cu grenade în refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Un mic grup de radicali unguri a atacat vineri după-amiază refugiații care se află în fața gării Keleti din Budapesta, relatează agențiile MTI și EFE, citate de Agerpres.

04 sept. 2015, 17:03
CRIZA IMIGRANŢILOR. Extremiştii ungari au aruncat cu grenade în refugiaţi

Potrivit martorilor, atacatorii ar fi de fapt suporteri care urmează să asiste în cursul serii la partida de fotbal Ungaria-România.

Ei au aruncat cu grenade asurzitoare în direcția refugiaților, iar apoi s-au produs altercații între cele două grupuri. Poliția a intervenit și a restabilit ordinea, fără să se înregistreze răniți.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Al treilea val de imigranţi a evadat din gara Bicske

În jurul gării Keleti încă se mai află câteva sute de refugiați, în acest loc formându-se o adevărată tabără după ce autoritățile ungare au suspendat circulația trenurilor directe între Budapesta și Austria, astfel că refugiații sunt lipsiți de mijloace de transport pentru a-și continua călătoria către vestul Europei.

Unii au pornit pe jos către granița cu Austria sau încearcă să se urce în trenurile regionale care îi aduc mai aproape de frontiera austriacă, dar polițiștii unguri îi coboară din trenuri și îi transferă în taberele de refugiați.