Criza IMIGRANŢILOR. Irlanda se angajează să primească încă 2.900 de refugiaţi

Irlanda a acceptat să se alăture voluntar planului de primire a refugiaților propus miercuri de Comisia Europeană, acceptând încă 2.900 de refugiați, a anunțat joi ministrul irlandez al Justiției, Frances Fitzgerald.

10 sept. 2015, 13:54
Criza IMIGRANŢILOR. Irlanda se angajează să primească încă 2.900 de refugiaţi

Irlanda și-a onorat obligațiile umanitare și suntem deciși să avem un rol în gestionarea crizei refugiaților în Europa„, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Anterior, această țară a acceptat să primească 600 de refugiați, în timp ce alți 520 au fost acceptați în cadrul unui alt program.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Noua SCHEMĂ de redistribuire a refugiaţilor. Ce cotă îi va reveni ROMÂNIEI

Aceste cifre ar trebui să crească în ceea ce privește reunificarea familială„, se precizează în acelaşi comunicat.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut miercuri statelor din UE să repartizeze de urgență primirea a 160.000 de refugiați, în timp ce valul de imigranți care se află pe drumurile din Europa continuă să crească. Marea Britanie, Danemarca și Irlanda, care dispun de o opțiune de retragere a politicilor europene legate de aceste probleme, nu sunt obligate să se alăture acestei propuneri.

Regatul Unit a decis să nu integreze cotele europene, dar dorește să primească 20.000 de refugiați în următorii cinci ani. Irlanda, cu o populație de aproximativ 4,6 milioane de locuitori, este membru al UE, dar nu și-a dat acordul față de planul de repartizare a refugiaților în cadrul blocului comunitar.

Citeşte şi Ministrul de Externe: PROPUNERILE Comisiei Europene privind cotele de refugiaţi SE NEGOCIAZĂ