CRIZA IMIGRANŢILOR. Japonia va contribui cu 4 milioane de dolari la rezolvarea crizei refugiaţilor

CRIZA IMIGRANŢILOR. Japonia se alătură eforturilor internaţionale pentru rezolvarea crizei fără precedent a migranţilor care au invadat Bătrânul continent pentru a scăpa de conflictele din ţările de origine, dar şi de sărăcie.

RomaniaTV.net
25 sept. 2015, 09:04
CRIZA IMIGRANŢILOR. Japonia va contribui cu 4 milioane de dolari la rezolvarea crizei refugiaţilor

Japonia a anunțat vineri alocarea a 480 milioane de yeni (aproximativ 4 milioane de dolari) drept asistență financiară de urgență pentru rezolvarea problemei refugiaților din Orientul Mijlociu și Africa, care încearcă să ajungă în număr mare în Europa, relatează vineri RIA Novosti.

Jumătate din această sumă (nerambursabilă) va fi direcționată spre Liban, care a găzduit deja aproximativ un milion de refugiați din Siria. Cealaltă parte a fondurilor va fi trimisă, prin intermediul ONU și Crucii Roșii Internaționale, către Serbia, Macedonia și alte țări, ce se confruntă cu un aflux important de imigranți.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Iarna nu îi va descuraja pe imigranţi să traverseze Mediterana

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaților de după cel de-Al Doilea Război Mondial și care pune în pericol însuși proiectul european, potrivit experților.