CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul de Interne sloven consideră NECESAR controlul la frontiera cu Ungaria

CRIZA IMIGRANŢILOR. Introducerea controlului temporar la frontiera cu Ungaria este o măsură inevitabilă și necesară, întreprinsă pentru gestionarea fluxurilor de imigranți și preîntâmpinarea sosirii necontrolate de imigranți în Slovenia, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul de interne sloven Vesna Gyorkos Znidar, informează agenția de presă TASS.

16 sept. 2015, 19:07
CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul de Interne sloven consideră NECESAR controlul la frontiera cu Ungaria

‘Măsurile luate nu amenință zona Schengen, ci sunt menite să ne pregătim, în timp oportun, pentru un posibil val de refugiați. Acest lucru îi va ajuta pe polițiști să se comporte demn cu oamenii care sosesc în Slovenia, le va ușura munca și va permite evitarea unei amenințări la adresa ordinii publice și securității interne’, a spus Znidar, potrivit Agerpres.

Ministrul sloven de Interne a subliniat că măsurile au caracter provizoriu și ar putea fi anulate în urma unei noi evaluări a riscurilor. ‘Controlul la frontiere a fost introdus pentru a gestiona fluxurile necontrolabile de imigranți, cum sunt, de exemplu, cele din țările vecine. Numai în Ungaria în decursul primelor opt luni ale acestui an au sosit circa 155.000 de refugiați’, a adăugat Znidar, precizând că inițiatorul luării unei asemenea măsuri în Slovenia a fost tocmai Ministerul de Interne, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Austria reintroduce controale la frontieră. Mii de militari au fost mobilizaţi

Anterior, premierul sloven Miro Cerar a anunțat că Slovenia va reintroduce temporar controale la frontiera sa cu Ungaria din cauza crizei imigrației. Potrivit lui Cerar, ‘în acest fel va fi mai ușor de controlat migrația oamenilor, iar acest lucru nu trebuie să fie unul surprinzător pentru grupurile de refugiați’. Cerar a subliniat că ‘guvernul țării a elaborat diverse scenarii și ține situația sub control’. Slovenia a înștiințat Comisia Europeană în legătură cu măsurile pe care le pregătește.