Criza imigranţilor. Peste 1.500 de refugiaţi, salvaţi în Mediterană, în largul Libiei

Peste 1.500 de migranți au fost salvați joi dimineața în largul Libiei, în timp ce plecările acestora s-au rărit în ultimele săptămâni în această parte a Mării Mediterane, au anunțat marina și paza de coastă italiene.

RomaniaTV.net
03 dec. 2015, 18:40
Criza imigranţilor. Peste 1.500 de refugiaţi, salvaţi în Mediterană, în largul Libiei

Imigranții, care erau înghesuiți la bordul a șapte ambarcațiuni precare, au fost salvați de nave ale marinei și pazei de coastă ale Italiei, dar și de nave angajate în operațiunea navală europeană anti-traficanți ‘Sophia’ și de o navă a organizației Medici fără Frontiere.

După o medie de peste 760 de migranți pe zi în iunie și august, media de nou-sosiți în Italia a scăzut la 530 pe zi în septembrie și 290 pe zi în octombrie, înainte de a scădea cu încă o sută în noiembrie. De asemenea, nu au mai fost operațiuni de salvare de la începutul săptămânii trecute.

Însă, după mai multe zile de furtuni, condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, iar importantul dispozitiv internațional pus în aplicare în largul Libiei, pentru a căuta și salva ambarcațiunile cu migranți și a lupta împotriva traficanților, este din nou operațional după o serie de naufragii în primăvară, au explicat reprezentanții pazei de coastă a Italiei.