CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 6.500 de refugiaţi au ajuns în Austria. Poliţia austriacă nu va face uz de forţă

CRIZA IMIGRANŢILOR. Aproximativ 6.500 de refugiați au ajuns în Austria de când Ungaria a început să-i transporte pe imigranți la granița ungaro-austriacă și 2.200 dintre ei sunt deja în drum spre Germania, a declarat ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, presei în gara din Viena, relatează agenția Reuters.

05 sept. 2015, 13:24
CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 6.500 de refugiaţi au ajuns în Austria. Poliţia austriacă nu va face uz de forţă

Dna Mikl-Leitner a indicat anterior că poliția austriacă nu va face uz de forță pentru a opri afluxul de refugiați pe teritoriul țării, după ce Austria și Germania au lăsat deschise granițele pentru valurile de imigranți.

”Subliniez din nou că polițiștii noștri nu vor face uz de forță împotriva acestor oameni, familii și copii”, afirma ministrul austriac de interne.

Austria nu va face uz de forță pentru a opri miile de refugiați care intră pe teritoriul său dinspre Ungaria, a afirmat sâmbătă ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, relatează agenția Reuters.

Citeşte şi Angela Merkel: Noua dramă din Austria reprezintă ”un avertisment” în criza imigranţilor

”Peste 3.000 de refugiați au sosit în Austria noaptea trecută. Fiecare refugiat poate face, desigur, cerere de azil în Austria și este informat în legătură cu această posibilitate”, a declarat dna Mikl-Leitner într-un comunicat.

Potrivit declarațiilor sale, circa 10 refugiați au făcut cerere de azil în Austria până în prezent, iar ceilalți vor să-și continue drumul, în primul rând către Germania.

”Subliniez din nou că polițiștii noștri nu vor face uz de forță împotriva acestor oameni, familii și copii”, a spus ministrul austriac de interne.