CRIZA IMIGRANŢILOR. Poliţiştii au blocat 200 de imigranţi care voiau să treacă graniţa fraudulos

CRIZA IMIGRANŢILOR. Forțele de ordine slovene au blocat vineri după-amiază circa 200 de imigranți care au încercat să pătrundă pe teritoriul Sloveniei, venind din Croația, după ce în ultimele 24 de ore alți circa 1.000 au reușit să intre în Slovenia, transmite agenția Reuters.

18 sept. 2015, 19:20
CRIZA IMIGRANŢILOR. Poliţiştii au blocat 200 de imigranţi care voiau să treacă graniţa fraudulos

Imigranții au încercat să treacă granița traversând un mic pod peste râul Sutla, dar odată ajunși la limita teritoriului sloven au fost opriți de forțele de ordine.

Un secretar de stat din Ministerul sloven de Interne a declarat tot vineri că țara sa se pregătește intens pentru o sosire masivă a imigranților, dar a criticat decizia autorităților din Croația de a opri înregistrarea acestora pentru a-i putea direcționa mai repede către Ungaria și Slovenia, potrivit Agerpres.

‘Acțiunile Croației contravin regulilor Uniunii Europene, nemaivorbind de Acordul Schengen’, a spus oficialul sloven, conform unui comunicat difuzat de guvernul de la Ljubljana. După ce guvernul de la Zagreb a anunțat că a scăpat situația de sub control din cauza numărului mare de imigranți veniți din Orientul Mijlociu și care doresc să ajungă în statele vest-europene, executivul sloven a decis să suspende legăturile feroviare cu Croația.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovenia a introdus CONTROALELE la graniţa cu Ungaria

Un prim grup de circa 200 de imigranți ajunși în Slovenia au fost conduși la un centru de primire a refugiaților situat în apropierea graniței cu Croația, dar alți circa 1.000 au trecut vineri frontiera croato-slovenă și vor urma mulți alții.

Conform Ministerului de Interne de la Ljubljana, Slovenia poate gestiona relativ ușor sosirea a circa 500 de imigranți în fiecare zi, iar în taberele de refugiați ar putea fi cazați cel mult 2.000 de imigranți.