CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovacia se opune ferm COTELOR OBLIGATORII de refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovacia va folosi toate mijloacele legale aflate la dispoziție pentru a se opune implementării deciziei Uniunii Europene de a le impune statelor membre cote obligatorii de solicitanți de azil, a anunțat miercuri premierul slovac Robert Fico, în parlamentul de la Bratislava, citat de Reuters.

16 sept. 2015, 14:12
CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovacia se opune ferm COTELOR OBLIGATORII de refugiaţi

Slovacia va folosi toate mijloacele legale pentru a se opune cotelor obligatorii de refugiați. Premierul Robert Fico a menționat că Slovacia nu va accepta vreo decizie adoptată cu o majoritate calificată. ”Nimeni nu ne va dicta ce să facem”, a subliniat șeful guvernului slovac.

Marți, Robert Fico a afirmat că Slovacia nu va sprijini niciodată cotele obligatorii pentru imigranți ca parte a răspunsului Uniunii Europene la criza refugiaților. Șeful guvernului slovac a afirmat totodată, ca răspuns la solicitarea Germaniei către UE de a lua în considerare presiuni financiare împotriva statelor reticente la preluarea părții lor de solicitanți de azil, că niciodată o țară nu a fost pedepsită pentru că a avut o opinie diferită. O astfel de măsură ar însemna ‘sfârșitul Uniunii Europene’, a subliniat premierul slovac.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria a acceptat 70 de refugiaţi în prima zi după închiderea frontierei

Miniștrii de Interne din statele UE, reuniți luni seară la Bruxelles, nu au reușit să adopte noua propunere de redistribuire de urgență a 120.000 de refugiați între statele membre ale Uniunii Europene, prezentată pe 9 septembrie de Comisia Europeană.

Propunerea face parte dintr-un plan în șapte puncte pentru soluționarea crizei refugiaților cu care se confruntă Europa. Primul punct al planului, reprezentat de mecanismul de relocare de urgență a refugiaților, prevede redistribuirea rapidă a 54.000 de refugiați aflați în Ungaria, 50.400 în Grecia și 15.500 în Italia. Slovacia ar fi urmat să preia 1.502 dintre cei 120.000 refugiați.