CRIZA IMIGRANŢILOR. Sute de letoni au manifestat, în Riga, împotriva deciziei de primire de refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Mai multe sute de letoni au manifestat marți seară la Riga pentru a protesta față de decizia Letoniei de a primi 776 de refugiați, luată la reuniunea miniștrilor europeni de interne, la Bruxelles, cu privire la repartizarea a 120.000 de persoane în Uniunea Europeană.

23 sept. 2015, 07:22

Aproximativ 500 de adversari ai primirii de migranți, potrivit poliției, au cerut demisia guvernului și l-au comparat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Manifestanții, printre care membri ai Alianței Naționale — un partid de dreapta naționalist, membru al coaliției guvernamentale la putere—, au purtat pancarte pe care se putea citi: „Nu imigranților” și „Țările baltice sunt ale noastre”.

Refugiații nu sunt victime, majoritatea lor vin aici pentru bani„, a declarat unul dintre manifestanți, Pols Vaivods, exprimându-și admirația pentru Ungaria și premierul Viktor Orban, care a blocat granița ungară în fața balului de migranți.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Liderii UE supun la vot planul de relocare a 120.000 de migranţi. România refuză cotele

Nu este rasism. Suntem împotriva primirii de migranți, putem să îi ajutăm altfel, de exemplu, trimițându-le ajutoare medicale„, a declarat un alt manifestant, Ainis Pogris.

Letonia s-a opus, împreună cu alte țări din Europa de Est, printre care Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia, acestui mecanism de solidaritate între europeni în fața unei crize a imigranților fără precedent.

Guvernul de la Riga a acceptat în cele din urmă, săptămâna trecută, cota de migranți, cei mai mulți fiind așteptați în Germania.