CRIZA IMIGRANŢILOR. Sute de sloveni au protestat faţă de politica Uniunii Europene privind refugiaţii

CRIZA IMIGRANŢILOR. Câteva sute de sloveni au participat miercuri la un protest organizat de mai multe organizații neguvernamentale în Ljubljana împotriva politicii migratorii a UE pe care au caracterizat-o drept restrictivă, informează agenția de presă croată Hina, citată de Agerpres. 

10 sept. 2015, 08:19
CRIZA IMIGRANŢILOR. Sute de sloveni au protestat faţă de politica Uniunii Europene privind refugiaţii

În cadrul manifestației, primarul Ljubljanei, Zoran Jankovic, a declarat că nicio țară europeană nu ar trebui să-și închidă frontierele în timpul actualei crize de refugiați și a criticat Ungaria pentru modul în care îi tratează pe refugiați și pe imigranți.

Primarul capitalei slovene, a cărei populație este estimată la 283.000 de persoane, a declarat că municipalitatea este gata să primească 190 de refugiați și să le asigure cazare. Pe de altă parte, mai mulți contramanifestanți au apărut la protest cu pancarte cu mesaje împotriva islamizării Europei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Merkel cere REPARTIZAREA COERCITIVĂ a imigranţilor între toate ţările din UE

Conform ultimei scheme de distribuție pregătite de Comisia Europeană pentru preluarea a 160.000 de imigranți care s-au oprit în Italia, Grecia și Ungaria în drum spre Germania și Suedia, Slovenia ar urma să primească 1.000 de persoane.

În prezent există 54.000 de imigranți în Ungaria, 50.400 în Grecia și 15.600 în Italia, conform estimărilor Comisiei Europene.