CRIZA IMIGRANŢILOR. Un imigrant afgan a fost diagnosticat cu malarie, la Budapesta

CRIZA IMIGRANŢILOR. Un imigrant afgan a fost identificat ca fiind bolnav de malarie. Imigrantul a fost internat într-un spital din Budapesta.

03 sept. 2015, 14:00
CRIZA IMIGRANŢILOR. Un imigrant afgan a fost diagnosticat cu malarie, la Budapesta

Imigrantul afgan pătrunsese pe teritoriul ungar pe la frontiera cu Serbia. El primeşte tratament împotriva malariei şi se află izolat într-o unitate medicală specializată în astfel de infecţii.

Bărbatul a fost depistat ca fiind bolnav chiar în timpul procedurii de înregistrare ca imigrant în Ungaria şi a fost prima dată transportat la un spital din Szeged unde a fost testat medicalm şi astfel s-a aflat că suferă de malarie, relatează presa ungară, citată de Mediafax.

a acuzat stări de febră în timpul procedurii de înregistrare, fiind transportat la un spital din oraşul Szeged, unde a fost testat pentru malarie şi a primit un rezultat pozitiv.

Specialistul este de părere că bărbatul ar fi contractat virusul în Afganistan, dar simptomele au apărut după o perioadă mare de incubare.

Citeşte şi Aurescu, despre criza imigranţilor: Aderarea României la Schengen va spori securitatea acestui spaţiu

Cetăţeanul afgan este al patrulea pacient imigrant care primeşte tratament pentru malarie în cursul acestui an. Potrivit lui Szlavik, toţi cei patru pacienţi îşi vor reveni. El a subliniat că malaria se transmite printr-o specie de ţânţari care nu există în Ungaria şi nu de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că cele patru cazuri nu reprezintă o ameninţare pentru populaţia ungară. Szlavik a precizat că spitalul St Laszlo tratează , în medie, 10-15 pacienţi infectaţi cu malaria pe an.

Ungaria se confruntă cu numere-record de imigranţi şi solicitanţi de azil, care traversează ţara în drum spre Europa Occidentală. Ungaria a primit aproape 150.000 de imigranţi anul acesta, dintre care 50.000 numai luna aceasta, majoritatea venind din Serbia.