CRIZA IMIGRANŢILOR. Un oficial ungar cere mobilizarea armatei

CRIZA IMIGRANŢILOR din Ungaria l-a determinat pe un deputat al partidului de guvernământ să solicite mobilizarea armatei.

RomaniaTV.net
09 sept. 2015, 20:06
CRIZA IMIGRANŢILOR. Un oficial ungar cere mobilizarea armatei

CRIZA IMIGRANŢILOR. Deputatul ungar Lajos Kosa, de la partidul Fidesz, a apreciat că în actuala situaţie de criză privind imigraţia este „necesară şi constituţională” mobilizarea armatei.

„Mobilizarea armatei are rolul de protejare a populaţiei. Şi alte state, precum Austria, Cehia, Danemarca şi Slovacia, au recurs la ajutorul armatelor proprii. Spre deosebire de ceea ce susţin socialiştii şi liberalii, militarii nu vor împuşca imigranţi la frontieră”, a declarat Lajos Kosa după o şedinţă a Comisiei pentru Apărare din Parlamentul Ungariei.

Adam Mirkoczki, un reprezentant al formaţiunii naţionaliste Jobbik, este şi el de acord cu această iniţiativă, apreciind drept „evidentă” necesitatea mobilizării armatei, în timp ce opoziţia socialistă şi liberală a criticat iniţiativa, catalogând-o drept „neconstituţională”.

Parlamentul Ungariei va dezbate o moţiune care prevede mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor extracomunitari.