CRIZA IMIGRANŢILOR. Sirianul arestat în Ungaria avea NOUĂ PAŞAPOARTE şi legături cu extremiştii islamişti

CRIZA IMIGRANŢILOR. Un sirian care a fost arestat săptămâna trecută în Ungaria, după confruntările cu poliţia, a fost descoperit cu nouă paşapoarte asupra lui, între care opt aparţineau altor persoane şi erau false, numai unul era al lui, având şi viză Schengen valabilă. De asemenea, autorităţile ungare au mai descoperit că bărbatul are legături în mediile islamiste extremiste.

24 sept. 2015, 10:50
CRIZA IMIGRANŢILOR. Sirianul arestat în Ungaria avea NOUĂ PAŞAPOARTE şi legături cu extremiştii islamişti

Sirianul a fost identificat de către autorităţile ungare ca fiind Ahmed H., în vârstă de 39 de ani. Autortăţile ungare au descoperit de asemenea că sirianul este membru al mişcării fundamentaliste islamice, Tablighi Jamaat, folosită de către organizaţii teroriste ca paravan pentru a trimite terorişti în unele ţări. Bărbatul deţine şi un permis de muncă în Cipru.

Citeşte şi Viktor Orban cere distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume

De asemenea, despre cele opt paşapoarte care ar fi aparţinut altor persoane, s-a spus mai întâi că acestea ar fi fost false, poliţia ungară revenind apoi asupra acestor informaţii.

Sirianul a fost arestat în data de 19 septembrie, la frontiera din Roszke, în timpul ciocnirilor între imigranţi şi poliţia ungară care a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva imigranţilor violenţi, care forţau frontiera ungară.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Număr-RECORD de imigranţi intraţi în Ungaria: 10.046 într-o singură zi

Ahmed H., care împreună cu un alt imigrant al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţia ungară au condus protestul de  la graniţă, a fost arestat cu ocazia acelui incident. Actualmente se află în detenţie, în Ungaria, unde va sta cel puţin până în data de 22 octombrie iar apoi, dacă va fi necesar, legea permite extinderea perioadei de detenţie cu o lună până când vor fi formulate oficial acuzaţiile împotriva suspectului, potrivit wsj.com.

Sirianul plănuise să ia trenul din Ungaria către Austria, dar a fost interpelat de servicile antiteroriste ungare.