CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban: Afluxul de imigranţi ameninţă identitatea creştină a Europei

CRIZA IMIGRANŢILOR. Afluxul de refugiați, "în majoritatea lor musulmani", constituie o amenințare pentru identitatea creștină a Europei, apreciază premierul ungar Viktor Orban, într-un articol publicat joi în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit Agerpres.

03 sept. 2015, 16:03
CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban: Afluxul de imigranţi ameninţă identitatea creştină a Europei

Afluxul de refugiați, „în majoritatea lor musulmani”, constituie o amenințare pentru identitatea creștină a Europei, apreciază premierul ungar Viktor Orban, într-un articol publicat joi în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit AFP, citată de Agerpres.

”Nu trebuie să uităm că cei care sosesc sunt reprezentanți ai unei culturi profund diferite. În majoritatea lor, ei nu sunt creștini, ci musulmani. Este o problemă importantă, întrucât Europa și identitatea europeană au rădăcini creștine”, este de părere Orban.

În același cotidian german, Viktor Orban adaugă că este inutil de discutat despre cote de refugiați atât timp cât afluxul acestora continuă.

Citeşte şi Viktor Orban ia noi măsuri împotriva imigraţiei: După bariera fizică, premierul ungar ridică BARIERA JURIDICĂ

”Protecția frontierelor este chestiunea cea mai importantă. Europa trebuie să înțeleagă că nu mai poate primi (refugiați) atunci când se scufundă. Și, iată, se scufundă”, opinează premierul ungar.

Ca reacție la aprecierile lui Orban din FAZ, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat: ”Vreau să subliniez că pentru mine, a fi creștin în public, în viața socială, înseamnă a avea o datorie față de frați aflați în nevoie. A fi creștin înseamnă să arăți că ești pregătit să dai dovadă de solidaritate, iar pentru un creștin aceasta nu trebuie să fie o chestiune de rasă sau de religie”.