Criză în Ucraina: Cinci morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu mortiere

Cel puțin cinci soldați ucraineni au fost uciși și alți patru răniți într-un atac al separatiștilor proruși cu mortieră și focuri de armă, încălcând un armistițiu fragil în estul devastat de război al Ucrainei, în ajunul alegerilor municipale, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt militar la Kiev, informează agenția DPA.

15 nov. 2015, 06:51
Criză în Ucraina: Cinci morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu mortiere

Rebelii proruși au tras proiectile de calibru 82 mm în vecinătatea localității Marinka de lângă Donețk și au comis alte „provocări” în apropiere de Lugansk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andri Lîssenko.

Observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au raportat tensiuni crescute în această regiune din apropiere de Donbas. Potrivit termenilor acordului de încetare a focului, ambele părți trebuie să-și retragă echipamentele militare la 15 kilometri de linia frontului, amintește DPA.

Între timp, punerea în aplicare a acordurilor de pace convenite în februarie a înaintat încet. Guvernul central prooccidental de la Kiev și separatiștii se acuză reciproc pentru întârzieri.

Al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar se desfășoară duminică în fosta republică sovietică. La Kiev, actualul titular Vitali Kliciko aspiră la o realegere.

Regiunile separatiste din est vor boicota scrutinul și au amenințat că vor organiza propriile alegeri, ceea ce ar fi contrar acordului de pace, notează DPA.