Criză medicală la Institutul „Marius Nasta”! Spitalul rămâne fără 30 de cadre medicale

Institutul „Marius Nasta", una dintre principalele unități sanitare COVID din țară se confruntă cu o criză de cadre medicale. 

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 13:58
Criză medicală la Institutul „Marius Nasta”! Spitalul rămâne fără 30 de cadre medicale

Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că au expirat contractele încheiate pe șase luni în starea de urgență și că sunt scoase la concurs posturi doar pe perioadă de o lună, ceea ce le face neatractive.

„Problema de acum legată de personal este întreruperea perioadei de contractare pe perioadă determinată. În perioada stării de urgență am făcut contracte pe șase luni, așa că, în acest moment, aceste contracte expiră pentru 30 de persoane.

Citeşte şi: Managerul Institutului „Marius Nasta” afirmă că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la ATI au fost aduşi cu infecţii nosocomiale

Legea permite și am scos posturile, sunt publicate pe site-ul institutului pentru o perioadă determinată din nou, dar perioada de angajare este de o lună, cu posibilitatea de prelungire pe perioada stării de alertă. Aceste posturi nu sunt deloc atractive atât timp cât închei contracte pentru o lună. 

Există o posibilitate legislativă, însă nu conferă garanții angajaților și cu siguranță mișcarea forțelor de muncă este extrem de mare în aceste condiții, iar calificarea personalului pentru terapie intensivă durează și este extrem de solicitantă. Aici, trebuie reglate lucrurile cât mai rapid. Este extrem de dificil de acoperit graficul pe ATI, cu siguranță vom reevalua activitatea”, a explicat Mahler.

Citeşte şi: Dr. Mahler, despre evoluţia cazurilor de Covid: „O provocare pentru spitalele din Bucureşti”

Managerul Institutului Marius Nasta a vorbit și despre o modificare a stării pacienților cu coronavirus, în sensul că forma de afectare severă este întâlnită tot mai frecvent, iar în cazul lor, ameliorarea simptomelor se face extrem de lent.

„Parcă lucrurile nu merg așa de repede cum ne-am dorit”, a adăugat Beatrice Mahler.


loading...