Criza politică din România: Belgia oferă soluţia: Fără guvern

Belgia a funcţionat foarte bine fără niciun Guvern timp de 589 de zile şi, deocamdată, deţine recordul mondial.  În contextul crizei politice actuale din România, Belgia poate fi un exemplu de rezolvare a acestei probleme generate de tragedia din Club Colectiv.

RomaniaTV.net
04 nov. 2015, 13:59
Criza politică din România: Belgia oferă soluţia: Fără guvern

În actualul context, experienţa Belgiei, ţară care a stat nu mai puţin de 589 de zile fără Guvern, deţinând detaşat “recordul mondial” la acest capitol, merită amintită. Criza belgiană a survenit în perioada  2010 – 2011, din cauza neînţelegerilor politice între vorbitorii de limbă olandeză (flamanzii) și vorbitorii de limbă franceză (valoni), reaminteşte b1.tv.

În această perioadă sarcinile Guvernului au fost preluate de un premier – surogat, Yves Leterme, Guvernul temporar neavând voie să ia decizii în majoritatea domeniilor importante. În ciuda unei crize politice atât de lungi, belgienii s-au declarat extrem de mulţumiţi de cum merg lucrurile fără niciun Guvern, ţara reuşind să treacă fără probleme prin această perioadă.

Culmea, în 2010, pentru 6 luni, Belgia a deținut președinția Uniunii Europene, europarlamentarii susţinând că prestaţia Belgiei a fost una încununată de succes.