Criza refugiaţilor: Germania prelungeşte mai multe luni controalele la frontieră

Germania își va prelungi până la 13 noiembrie controalele la frontieră și are în vedere extinderea acestei măsuri după această dată pentru încă trei luni, a anunțat miercuri seară Ministerul de Interne de la Berlin.

28 oct. 2015, 19:42
Criza refugiaţilor: Germania prelungeşte mai multe luni controalele la frontieră

Executivul german a decis ‘după o examinare detaliată’ să prelungească încă o dată ‘controalele temporare’ la frontieră până la 13 noiembrie, a explicat ministerul citat, în contextul în care mii de refugiați continuă să intre în Germania dinspre Austria.

Germania a reintrodus controalele la granițele sale pe 13 septembrie, suspendând de facto acordul Schengen, pentru a limita afluxul de migranți.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 500.000 de refugiaţi au ajuns în Grecia, în acest an

Într-o primă fază, măsura reintroducerii acestor controale a fost prelungită până la 31 octombrie. Un anunț în această privință a fost făcut de ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

Conform datelor statistice oficiale, Germania a înregistrat deja, de la începutul anului, 577.000 de solicitanți de azil. Potrivit estimărilor, țara se așteaptă să primească până la un milion de solicitanți de azil în acest an, de aproape cinci ori mai mulți decât în 2014.