Criza refugiaţilor: Ungaria trimite imigranţii economici înapoi în ţările din care au intrat pe teritoriul său

Ungaria va înregistra toți imigranții care sosesc și îi va retrimite pe imigranții economici în țara din care ei au intrat pe teritoriul ungar, a anunțat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 16:51
Criza refugiaţilor: Ungaria trimite imigranţii economici înapoi în ţările din care au intrat pe teritoriul său

Șeful diplomației ungare a adăugat că țara sa, care se confruntă cu un aflux masiv de imigranți de câteva luni, nu susține sistemul de cote pentru distribuirea imigranților între statele membre ale Uniunii Europene, argumentând că un astfel de sistem nu face decât să-i încurajeze pe imigranți și pe traficanții de persoane.

”Intenționăm să-i înregistrăm pe toți imigranții, indiferent de faptul că nu suntem prima țară în care ei intră. Vom înregistra pe oricine prezintă o cerere de azil și respectă procedura. Dacă decizia este pozitivă refugiatul poate rămâne, dar dacă ea nu este pozitivă atunci noi nu putem oferi adăpost imigranților economici, nu putem prelua această sarcină, așadar ei vor fi returnați acolo de unde vin” în Ungaria, a spus Szijjarto, aflat la o conferință la Bled, în Slovenia, informează Agerpres.

Citeşte şi Vaclav Klaus: Europa se sinucide primind imigranţi ilegali

Anterior în cursul zilei de marți, autoritățile ungare au blocat intrarea imigranților în Gara de Est (Keleti) din Budapesta, de unde aceștia intenționau să plece spre Germania.

Decizia a atras reacția a sute de imigranți, care au cerut ca ca gara să fie redeschisă și să li se permită continuarea călătoriei către Germania.

Imigranții fluturau bilete de tren, aplaudau, huiduiau, fluierau și strigau „Germania, Germania!”, în timp ce agenți ai poliției ungare erau așezați în dispozitiv la intrarea în gară.

Întrebat de ce a fost închisă în gara, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat pentru Reuters că Ungaria a încercat să pună în aplicare legislația UE, care stipulează că orice persoană care dorește să călătorească în Europa trebuie să dețină un pașaport valabil și o viză Schengen.