CRIZĂ SIRIA: Assad confirmă că Damascul îşi va plasa arsenalul chimic sub control internaţional

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a confirmat joi că Siria îşi va plasa arsenalul chimic sub control internaţional şi va trimite documente la ONU pentru a semna un acord, subliniind însă că această decizie nu a fost motivată de ameninţările cu lovituri militare americane, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 14:19
CRIZĂ SIRIA: Assad confirmă că Damascul îşi va plasa arsenalul chimic sub control internaţional

‘Siria îşi plasează armele chimice sub control internaţional datorită Rusiei’, a declarat Assad într-un interviu tradus în rusă pentru postul public de televiziune Rossia 24. ‘Ameninţările Statelor Unite nu au influenţat decizia de a plasa armele chimice sub control’, a adăugat preşedintele sirian.

Anterior, Channel 2 al televiziunii israeliene a relatat că preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a promis liderului de la Damasc suplimentarea livrărilor de arme, ca parte a transferului de arme chimice siriene sub control internaţional.

Conform acestei surse, Vladimir Putin i-ar fi cerut lui Bashar al-Assad să scape cât mai repede de armele de distrugere în masă, în scopul prevenirii unui atac american asupra Siriei. În schimb, preşedintele rus i-a promis liderului sirian că va suplimenta furnizarea de arme către Damasc, iar o parte din armele promise ar fi deja în drum spre Siria, fiind transportate de la baza navală rusă din Novorossiisk.