CRIZĂ SIRIA: Bashar Al-Assad acuză SUA că vor să găsească „scuze pentru război”

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a acuzat SUA că încearcă să găsească 'scuze pentru război' prin ameninţările cu lansarea unui atac împotriva Siriei în legătură cu programul de arme chimice al Damascului, a anunţat luni televiziunea chineză de stat, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 14:02
CRIZĂ SIRIA: Bashar Al-Assad acuză SUA că vor să găsească „scuze pentru război”

‘Dacă SUA doresc să găsească scuze pentru război, le vor găsi, deoarece nu au încetat niciodată războiul (…) Cu sau fără criza siriană, noi vom rămâne tot timpul în alertă împotriva intenţiei unor ţări occidentale’ de a încălca Carta ONU şi legile internaţionale, a declarat Assad într-un interviu acordat postului de televiziune CCTV, din capitala siriană.

Potrivit sursei citate, preşedintele sirian a declarat că Siria îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care şi le-a asumat. El a susţinut totodată că prin depunerea la Consiliul de Securitate a planului de plasare a arsenalului chimic sirian sub control internaţional, SUA, Franţa şi Marea Britanie încearcă doar să pozeze în câştigătoare într-un război contra Siriei care este duşmanul lor imaginar.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că este pregătit să atace Siria, chiar şi fără mandat din partea ONU, dacă Al-Assad se sustrage acordului ruso-american de plasare sub control internaţional a arsenalului de arme chimice al Siriei. Rusia şi China s-au opus eforturilor ţărilor occidentale de a impune sancţiuni internaţionale împotriva Siriei, aminteşte Reuters.