CRIZĂ SIRIA: Washingtonul nu a trimis felicitare de aniversare lui Assad

Statele Unite au glumit vineri în legătură cu aniversarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad miercuri, afirmând că în loc să-i trimită o felicitare, Washingtonul ar fi putut declanşa lovituri militare, notează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 sept. 2013, 08:53
CRIZĂ SIRIA: Washingtonul nu a trimis felicitare de aniversare lui Assad

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, a fost întrebată despre o pretinsă felicitare de aniversare pe care liderul nord-coreean Kim Jong-Un i-ar fi trimis-o preşedintelui Assad, care a sărbătorit 48 de ani la 11 septembrie.

‘Nu am de gând să vorbesc despre ceea ce face guvernul Coreii de Nord. Preşedintele Assad nu primeşte în mod clar nimic asemănător din partea noastră de ziua de naştere’, a glumit dna Harf. ‘Tot ce a văzut în ultimele săptămâni este ameninţarea unei acţiuni militare’, a declarat oficialul american.

Şeful statului sirian şi-a sărbătorit miercuri aniversarea de 48 de ani, reuşind totodată să amâne perspectiva unor lovituri planificate de Statele Unite şi Franţa, care îl acuză că a folosit arme chimice împotriva civililor.

Washingtonul şi Moscova sunt în mijlocul negocierilor privind o posibilă distrugere a arsenalului chimic sirian şi încearcă să găsească o cale de ieşire politică din conflict. Cu toate acestea, Statele Unite menţin presiunea asupra Damascului prin ameninţarea cu lovituri punitive ‘limitate’, aminteşte AFP