CRIZA UCRAINA: Preşedintele ucrainean l-a SCHIMBATdin funcţie pe ŞEFUL Statului Major

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a înlocuit miercuri pe şeful Statului Major al armatei, o dată cu lansarea unei operaţiuni "antiteroriste" care acordă puteri extinse militarilor, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 19:12
CRIZA UCRAINA: Preşedintele ucrainean l-a SCHIMBATdin funcţie pe ŞEFUL Statului Major

Preşedintele Viktor Ianukovici l-a numit pe Iuri Ilin în funcţia de şef al Statului Major, în locul lui Volodimir Zamana, potrivit textului unui decret publicat pe site-ul preşedinţiei.

Armata ucraineană poate de acum să facă uz de arme şi să limiteze circulaţia, în cadrul măsurilor antiteroriste luate de autorităţi pentru neutralizarea „extremiştilor” prezenţi printre manifestanţi, a anunţat Ministerul Apărării. „Trupele au dreptul de a utiliza armele în cadrul operaţiunii antiteroriste”, se arată într-un comunicat al ministerului. Soldaţii au dreptul să „limiteze sau să interzică circulaţia transporturilor şi a pietonilor”, a adăugat sursa citată, potrivit Agerpres.

Seriviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunţat miercuri lansarea unei operaţiuni „antiteroriste” în ţară. O formă de stare de urgenţă a fost instituită încă de marţi la Kiev, unde staţiile de metrou au fost închise şi circulaţia rutieră a fost limitată în centrul oraşului.