CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-1, finală neaşteptată la CM 2018

Croaţia a învins Anglia, scor 2-1, după prelungiri, şi s-a calificat pentru prima oară în finala Cupei Mondiale. În finală, naţionala Croaţiei va evolua contra Franţei.

11 iul. 2018, 13:38
CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-1, finală neaşteptată la CM 2018

Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. Pentru Croaţia au marcat Perisici ’68 şi Mandzukici ‘109, iar pentru Anglia a înscris Tripper ‘5.

În minutul 5, Trippier a deschis scorul din lovitură liberă. Croaţia a egalat în minutul 68, când Perisici a marcat din centrarea lui Vrsaljko.

Perisic s-a înălţat în careu, a trimis către Mandzukic, care a tras pe lângă Pickford. 

Cum a decurs scorul:

Min 72. BARĂ CROAȚIA! Același Perisic putea înscrie, dar șutul său a lovit bara!

Min 68. GOOOL CROAȚIA! Perisic pune piciorul în fața lui Walker și reia în plasă după o centrare a lui Vrsaljko!

Min 65. OCAZIE CROAȚIA! Perisic trage tare de pe linia careului de 16 metri, englezii resping eroic. Walker are nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a opus la șutul croatului.

Min. 46: A început repriza secundă

Min 32. OCAZIE CROAȚIA! Rebic a tras din marginea careului, cu latul, fix pe direcția portarului.

Min. 30: Dublă ocazie Anglia, ratări incredibile!

Min 14. OCAZIE ANGLIA! Maguire reia mai bine cu capul de această dată, mingea se duce la mai puțin de un metru de poarta lui Subasic.

Min 5. GOOOL ANGLIA! Trippier deschide scorul din lovitură liberă. Al 9-lea gol al englezilor din fază fixă!

 

UPDATE: E cea de-a 6-a întâlnire dintre Croația și Anglia în meciurile oficiale. Britanicii au 3 victorii, în timp ce croații s-au impus de două ori.

UPDATE. În garnitura Croaţiei s-a produs o modificare faţă de meciul din sferturi, selecţionerul Zlatko Dalic renunţând de Andrej Kramaric, care a marcat contra Rusiei, şi titularizându-l pe mijlocaşul defensiv Marcelo Brozovic. Această mutare îi va oferi lui Modric mai multă libertate. 

Avem echipele de start pregătite de cei doi selecționeri: 

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane
Antrenor: Gareth Southgate

Croația: Subasici – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic, Brozovic, Perisic – Mandzukic
Antrenor: Zlatko Dalici

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia – Anglia, a doua semifinală de la Campionatul Mondial, se anunţă o luptă palpitantă. Ambele formaţii sunt faţă în faţă cu istoria.

Spiritul de luptători al croaţilor poate duce în ultimul act marea revelaţie a Cupei Mondiale. Croaţii visează la prima finală din istorie înainte de meciul cu Anglia, din semifinale. De partea cealaltă, 28 de ani a aşteptat Anglia o nouă şansă la finala Mondială; acum, doar Luka Modric şi Croaţia mai stau în calea britanicilor.

Site-ul oficial al FIFA a făcut o analiză a celor două formaţii, iar echilibrul pare a fi cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza confruntarea de miercuri. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Meciul din semifinalele Cupei Mondiale de fotbal contra Croaţiei, de miercuri seara, va fi cel mai important test pentru actuala naţională a Angliei, a declarat fostul internaţional Steven Gerrard, în prezent antrenorul echipei Glasgow Rangers.

”Sunt foarte încântat de tot ceea ce au făcut până acum jucătorii primei reprezentative şi pentru că au reuşit să ajungă în această fază a competiţiei. Cred că sunt o mândrie pentru ţara noastră. Au trecut de fiecare de barieră de până acum şi au făcut-o foarte bine. Cred că meciul cu Croaţia va fi marele test pentru ei. Croaţia merită respect, are jucători deosebiţi, dar prevăd o victorie a Angliei. Din punct de vedere al energiei, al organizării, al încrederii, Anglia este acum o forţă şi este capabilă să ajungă la finalul drumului”, a afirmat Gerrard.

Anglia şi Croaţia se întâlnesc miercuri seara la Moscova pe stadionul Lujniki în cea de-a doua semifinală a turneului final. Învingătoarea va disputa duminică finala mare contra Franţei, echipa învinsă urmând să joace finala mică, împotriva Belgiei. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia: Talentul de la mijlocul terenului

Având în vedere modul în care s-a calificat din una dintre cele mai grele grupe de la CM, şi judecând de modul în care a supravieţuit ulterior, în fazele eliminatorii, Croaţia e fără îndoială una dintre echipele turneului final. Cel mai mare atu al formaţiei lui Zlatko Dalic e însă fără îndoială mijlocul, poate cel mai bun de la Mondial. Jucătorii se simt excelent, joacă împreună de mult timp şi conlucrează perfect, organizând acţiunile de atac excelent.

Luka Modric şi Ivan Rakitic sunt jucătorii cheie în acest mecanism. Iar lucrurile sunt cu atât mai impresionante cu cât nu vezi foarte des jucători de la Real şi Barcelona combinând atât de exact şi de devastator pentru adversari precum cei doi. Modric este inima şi motorul Croaţiei, în timp ce Rakitic face de multe ori munca de jos, recuperând multe baloane şi participând în mod egal la ambele faze ale jocului. Dar ei sunt departe de a fi singuri. Marcelo Brozovic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid) sau Milan Badelj (Fiorentina) completează un mijloc de vis pentru o generaţie superbă a Croaţiei.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVRAnglia: Varietatea

Dacă ar fi să definim marele atu al Angliei într-un singur cuvânt ar fi extrem de dificil, echipa lui Southgate continuând să surprindă cu fiecare meci. Anglia găseşte cu uşurinţă calea spre victorie, iar toţi suntem impresionaţi cum o echipă tânără e plină de încredere. Sistemul modern al lui Southgate şi munca în echipă fac din Anglia o formaţie gata să se adapteze în multe situaţii.

Anglia a câştigat la acest turneu final prima dispută la lovituri de departajare din istoria sa la CM (n.r. în optimi, contra Columbiei). Iar asta s-a întâmplat înainte ca specialiştii să înceapă să examineze în detaliu fiecare star al Angliei: de la eroicul portar Jordan Pickford la golgheterul turneului, Harry Kane (ambii având doar 24 de ani).

Aceasta poate fi cea mai completă echipă a Angliei din 1990 până în prezent, de atunci „Three Lions” nemaiajungând până în semifinalele Mondialului. Dar echipa lui Southgate, care propune un joc atât de modern, e prea puţin interesată de ce s-a întâmplat acum 28 de ani: e aici să scrie ea istorie.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, a declarat înaintea semifinalei Cupei Mondiale de fotbal cu Anglia, programată miercuri la Moscova, că meciul cu selecţionata Albionului se anunţă dificil, dar jucătorii săi nu se tem de nimeni, relatează Agerpres.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia se simte bine ”împotriva marilor naţiuni” ale fotbalului, a prefaţat fostul selecţioner Slaven Bilic meciul de miercuri cu Anglia din semifinalele Cupei Mondiale 2018, scrie AFP.

Partida de miercuri, de la Moscova, este a doua semifinală a Croaţiei la un Mondial după cea din 1998, unde echipa la care jucau Davor Suker şi Zvonimir Boban, dar şi Slaven Bilic, a fost eliminată (1-2) în penultimul act de Franţa, gazda competiţiei şi viitoarea campioană. Croaţia a trecut atunci în optimi de finală de România (1-0).

„Ştiţi, noi am arătat întotdeauna că putem reuşi împotriva marilor naţiuni” ale fotbalului, a explicat luni pentru Daily Mail fostul fundaş şi selecţioner al naţionalei croate (2006-2012), acum consultant pentru canalul englez ITV.

Bilic crede că spusele sale sunt dovedite de victorii cum au fost cea cu Germania (3-0) din sferturile CM 1998, cea cu Spania de la EURO 2016 (2-1) sau cea împotriva Argentinei (3-0) de la acest Mondial. „Meciurile strânse şi urâte sunt cela care au făcut să ne împotmolim”, crede el.

În acest an, toate stelele sunt aliniate, este de părere Bilic: „Suntem în jumătatea favorabilă a tabloului şi avem o echipă bună, cu multă calitate, cu multă experienţă.”

„Luka (Modric) şi Rakitic formează cel mai bun cuplu de mijlocaşi de la Cupa Mondială”, asigură el. „Nu subestimaţi însă restul echipei. Pentru mine, Dejan Lovren şi Domagoj Vida au fost nişte fundaşi centrali extraordinari, printre cei mai buni de la Cupa Mondială”, a adăugat cel care a fost la originea cartonaşului roşu primit de francezul Laurent Blanc în semifinala de acum 20 de ani.

Bilic este sigur că actuala generaţie a Croaţiei este mai valoroasă decât a sa. „Croaţia poate pune Angliei nişte probleme cu care ea nu s-a mai întâlnit” în această competiţie, avertizează el.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. ”Suntem concentraţi pe Anglia, o echipă tânără, de foarte bună calitate, care s-a descurcat uşor cu Suedia, un adversar dificil. Ştim că şi Anglia ne analizează jocul. Îi respectăm, dar credem în forţele noastre şi nu ne temem de nimeni. Anglia are Premier League, un campionat mult mai puternic ca al nostru. Nu eram aşteptaţi să fim aici, dar merităm să fim aici”, a declarat Dalic în conferinţa de presă de duminică.

Selecţionerul croat a adăugat că pentru o ţară mică această semifinală reprezintă deja un succes: ”Suntem o ţară mică şi pentru noi era importantă să urcăm pe scara mondială. Înainte de semifinala de la Mondialul 1998, puţini oameni cunoşteau Croaţia şi a fost bine pentru promovarea unei ţări noi independente. Tot ce se petrece în Croaţia, cu rezultatele noastre, este o nebunie. Oamenii sărbătoresc succesele noastre în stradă, ceea ce spune mult. Pentru noi e deja un succes că am ajuns aici. Ţări mari ca Argentina, Brazilia sunt deja în vacanţă. Dacă noi am fi avut banii Angliei, cine ştie câte am fi avut în mâna noastră (trofee – n.r.)”.

Croaţii au disputat până acum două meciuri cu prelungiri şi lovituri de departajare, în optimi şi în sferturi, dar Dalic nu crede că jucătorii săi vor fi obosiţi în semifinala cu Anglia: ”Să jucăm de două ori 120 minute, nu a fost uşor. Câţiva jucători au mici probleme fizice, dar când eşti în semifinale ai o motivaţie, asta îţi dă o nouă forţă, o nouă energie”. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Mijlocaşul englez Jordan Henderson s-a accidentat la muşchii ischiogambieri în meciul de sâmbătă cu Suedia (2-0), din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, şi este incert pentru semifinala împotriva Croaţiei, ce va avea loc miercuri la Moscova, informează France Football.

Obligat să părăsească terenul în minutul 85 al victoriei cu Suedia, Henderson aduce noroc naţionalei Angliei, neînvinsă în ultimele 30 de meciuri în care a apărut mijlocaşul lui Liverpool (23 de victorii, şapte remize). Căpitanul lui Liverpool s-a arătat încrezător că va putea juca în semifinala de miercuri.

În cazul în care Henderson va declara forfait, locul său va fi luat probabil de Eric Dier.

După ce au avut duminică o zi de repaus, fotbaliştii englezi s-au antrenat luni în cantonamentul lor de la Repino.

Selecţionerul naţionalei Angliei, Gareth Southgate, nu ştie cât de departe poate ajunge echipa sa, dar speră că ea va continua ”să doboare bariere” când va întâlni miercuri Croaţia la Moscova, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP.

„Noi am venit să ne bucurăm de fotbalul pe care-l jucăm. Am fost una din cele mai tinere echipe ale turneului, cea mai puţin experimentată, dar nu am fost niciodată cu adevărat siguri cât de departe poate ajunge această echipă”, a declarat marţi Southgate, în conferinţa de presă dinaintea semifinalei de pe stadionul Lujniki.

„Dorinţa de victorie a acestor jucători este evidentă. A trebuit să trecem peste situaţii dificile în timpul meciurilor”, a spus tehnicianul.

„Noi am scris de mai multe ori istorie – am reuşit cea mai mare victorie la un turneu final pentru Anglia (6-1 cu Panama – n. r.), prima noastră victorie într-un meci eliminatoriu în ultimii zece ani, prima noastră victorie după mult timp într-un sfert de finală, şi sperăm să doborâm în continuare aceste bariere”, a adăugat el.

Anglia a jucat o singură finală de Cupă Mondială, în 1966, când a câştigat ediţia pe care a găzduit-o. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionata Angliei are un palmares pozitiv în confruntările cu Croaţia (4 victorii-1 remiză-2 înfrângeri), înaintea semifinalei dintre cele două naţionale, programată miercuri la Moscova în Cupa Mondială de fotbal din Rusia, relatează EFE.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVRCele două echipe s-au înfruntat o singură dată la un turneu final, la EURO 2004 din Portugalia, când englezii s-au impus cu 4-2 şi s-au calificat în sferturi.

Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 24 aprilie 1996, pe Wembley, când meciul amical s-a încheiat cu o remiză albă (0-0). Al doilea şi ultim amical a fost câştigat de Anglia (3-1), în meciul jucat pe 20 august 2003 pe arena Portmand Road a lui Ipswich Town.

Prima victorie a croaţilor datează din 11 octombrie 2006, în preliminariile EURO 2008, în meciul disputat la Zagreb (2-0). În returul de la Londra (21 noiembrie 2007), Croaţia s-a impus din nou, cu 3-2, şi Anglia, condusă atunci de selecţionerul Steve McClaren, a ratat calificarea la turneul final european.

Au urmat apoi întâlnirile din preliminariile CM 2010, când Anglia a bătut Croaţia atât la Zagreb (4-1) pe 10 septembrie 2008, cât şi la Londra (5-1) pe 9 septembrie 2009.

Semifinala de miercuri are însă cea mai mare miză dintre înfruntările de până acum, pentru că învingătoarea se va califica în finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

AMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Robotul umanoid Sophia a participat la începutul săptămânii la o conferință de tehnologie la Hong Kong alături de creatorii săi. Acolo, ea a prezis ce echipă va câștiga Cupa Mondială de Fobal din Rusia. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Întrebată de un jurnalist cine o să ridice trofeul la sfârșitul finalei de duminică, 15 iulie, Sophia a pariat pe naționala Franței, potrivit stirileprotv.ro.  

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Plină de umor, așa cum și-a obișnuit deja pulicul, Sophia a răspuns inițial că nici măcar nu știe ce echipe joacă, fiind completată de echipa sa, care a menționat că robotul nu este un mare fan al sporturilor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Reporterul o ajută și îi oferă două variante: ”Franța sau Anglia?”. După doar câteva momente de gândire, Sophia a răspuns: ”Franța”.