CROATIA – DANEMARCA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: 1-1, 3-2 la loviturile de departajare. Urmează Croaţia-Rusia

Croația, una dintre surprizele plăcute de la acest Campionat Mondial, s-a calificat în sferturile de finală de la Cupa Mondială după ce a eliminat-o pe Danemarca. A fost 1-1 în timpul regulamentar, și 3-2 la penalty-uri pentru croați. Pentru un loc în semifinale, Croaţia va sta faţă în faţă cu Rusia, care a eliminat Spania, tot la penalty-uri.

RomaniaTV.net
01 iul. 2018, 13:07
CROATIA – DANEMARCA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: 1-1, 3-2 la loviturile de departajare. Urmează Croaţia-Rusia

Croaţia Danemarca scor final 1-1 şi 3-2 după lovituri de departajare. Croaţii s-au calificat în sferturile CM 2018, după cel mai dramatic final de meci de până acum.

Croaţia a devenit, duminică seară la Nivgorod, a patra echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia, după o „optime” dramatică în faţa Danemarcei. A fost 1-1 după 120 de minute (goluri Mandzukic, respectiv Jorgensen), Modric a ratat un penalty în minutul 117, iar câştigătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Subasic a apărat trei execuţii, Schmeichel a scos două şuturi ale ex-iugoslavilor, iar Rakitic a transformat penalty-ul care şi-a dus ţara în sferturile de finală. 

Cum a decurs meciul până la loviturile de departajare:

Min. 116: Modric rateaza 11 m, Schmichel apara mingea şutată slab de mijlocaşul croat.

Min. 90: CROATIA – DANEMARCA 1-1, vom avea prelungiri.

Min. 45: CROATIA – DANEMARCA 1-1 la pauză

Min. 4: Nebunie de meci, CROATIA – DANEMARCA 1-1, Mandzukic egalează.

MIN. 2: GOOOOOOOOOOOOOOL Danemarca, 1-0, a marcat Jorgensen

 

Echipele de start pentru partide de pe stadionul din Nijnîi Novgorod (capacitate de 43.319 locuri):

CROATIA: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Brozovic, Rakitic – Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.

DANEMARCA: Schmeichel – Dalsgaard, Zanka, Kjaer, Christensen – Braithwaite, Knudsen, Delaney, Eriksen – Poulsen, Cornelius. Selecţioner: Aage Hareide.

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina).

Evoluţiile sclipitoare ale lui Modric şi Rakitic au fost completate în Rusia de prestaţii solide ale tinerei generaţii, reprezentată de Ante Rebic, Mateo Kovacic şi Marcelo Brozovic.

Croaţia nu mai trecuse de grupe la Cupa Mondială din 1998, fiind eliminată în 2002, 2006 şi 2014. Echipa antrenată de Zlatko Dalic a marcat în ultimele sale şapte partide de la Cupa Mondială, un record pentru ”Vatreni”, iar Modric îl va egala pe Darijo Srna (18 meciuri) la capitolul partide jucate la turnee finale, Cupa Mondială şi EURO.

Danemarca, fosta adversară a României în preliminarii (0-0 şi 1-1), puţin băgată în seamă, a ajuns la 18 meciuri consecutive fără înfrângere (9 victorii, 9 egaluri). Şi echipa daneză vizează egalarea celei mai bune performanţe a sa la un Mondial, sfertul de finală jucat în 1998, când a fost stopată de Brazilia. Norvegianul Aage Hareide a promis un joc mai ofensiv în optimi, după ce echipa sa, care a marcat doar de două ori în grupă, a fost fluierată, alături de formaţia Franţei, la ultimul meci, plictisitorul joc care a asigurat accederea în optimi pentru ambele selecţionate.

CROATIA – DANEMARCA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD. Danezii se bazează pe creativul conducător de joc Christian Eriksen, fotbalistul care a alergat cel mai mult până acum la acest turneu final, 36 km. În echipă va reveni probabil şi Yussuf Poulsen, după ce a fost suspendat pentru meciul cu Franţa. Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori, fiecare având câte două victorii.

Ultimul duel a avut loc în 2004, când danezii s-au impus cu 2-1 într-un meci amical. Pentru ambele echipe va fi meciul cu numărul 20 la Cupa Mondială, croaţii având un bilanţ de 10 victorii, 2 egaluri, 7 înfrângeri, în timp ce danezii au un palmares de 9 victorii, 4 egaluri, 6 eşecuri.

CROATIA – DANEMARCA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: Danemarca promite să atace împotriva Croaţiei

Danemarca îşi va schimba abordarea şi va juca mai ofensiv împotriva Croaţiei decât în faza grupelor, a promis sâmbătă selecţionerul Age Hareide, cu o zi înaintea meciului din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2018, scrie Reuters.

„Cred că veţi vedea altă Danemarcă faţă de cea de până acum. Trebuie să jucăm altfel ca să ne calificăm. Sigur că trebuie să ne apărăm, dar trebuie şi să atacăm mai mult decât în meciurile precedente”, a spus Hareide, a cărui echipă este neînvinsă de 18 partide, lucru datorat mai ales unei defensive de fier.

„Noi am arătat că suntem capabili să jucăm în mai multe feluri, cum am făcut-o în preliminarii”, a adăugat tehnicianul. Printre adversarele Danemarcei în preliminariile competiţiei a fost şi România.

Potrivit lui Hareide, atmosfera în cadrul lotului este mai relaxată după ce echipa a reuşit calificarea în optimi de finală. „Mâine va fi altfel. Va exista o energie pozitivă, fiindcă e uimitor că am ajuns aşa departe. Trebuie să scoatem cât mai mult din această ocazie extraordinară”, a spus el.

Întâlnirea Croaţia – Danemarca va avea loc duminică, la Nijnîi Novgorod, de la ora 21,00 şi va fi live text pe RomaniaTV.net.