Crucea pentru slujba de Bobotează de la Iaşi va fi din ramuri de brad, nu din gheaţă. 10 butoaie de agheasmă, pregătite

10 butoaie a câte 1000 de litri fiecare au fost pregătite joi în Curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru Slujba de Bobotează de vineri, iar crucea va fi din ramuri de brad, nu aşa cum spune tradiţia din gheaţă sau zăpadă, informează Mediafax. 

05 ian. 2017, 17:28
Crucea pentru slujba de Bobotează de la Iaşi va fi din ramuri de brad, nu din gheaţă. 10 butoaie de agheasmă, pregătite

10 butoaie a câte 1.000 de litri fiecare au fost aşezate special pentru slujba de vineri când mii de persoane sunt aşteptate la slujbă. Intrarea în Catedrala Mitropolitană va fi transformată în altar, spun preoţii şi asta pentru că slujba de Bobotează va fi oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teofan Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei chiar pe treptele bisericii.

Agheasma mare a fost sfinţită prima dată joi şi urmează ca un sobor de preoţi să reia liturghia în faţa a mii de oameni. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pregătit pentru vineri şi 5000 de pet-uri de jumătate de litru, inscripţionate deja cu sigla instituţiei.

Dacă tradiţia spune că slujba de Bobotează ar trebui să aibă loc în preajma unei cruci de gheaţă, pentru al doilea an la rând, vremea nu a ţinut cont de regulile bisericeşti, iar crucea de la Iaşi a fost facută din ramuri de brad. Crucea înaltă de trei metri şi jumătate a fost realizată dintr-un cadru metalic şi a fost umplută cu brad proaspăt.

Sursa: Mediafax