Crucea Roşie: Peste 1.400.000 de euro vor fi folosiţi pentru tratamentul victimelor de la Colectiv

Peste 1.400.000 de euro vor fi folosiți pentru continuarea tratamentului pe termen scurt, mediu și lung al victimelor din incendiul de la clubul Colectiv în cea de-a doua etapă a campaniei "Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!" derulată de Crucea Roșie Română, în parteneriat cu Pro Tv.

14 ian. 2016, 12:56
Crucea Roşie: Peste 1.400.000 de euro vor fi folosiţi pentru tratamentul victimelor de la Colectiv

În prima etapă a campaniei, peste 345 000 euro au fost folosiți pentru asigurarea de aparatură, tratament și medicație pentru cei spitalizați, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Crucea Roșie Română.

Persoanele care au fost spitalizate între una și șapte zile vor fi sprijinite cu suma de 5.000 de lei, cele care au avut până la 21 de zile de internare vor primi 10.000 de lei, iar răniții cu mai mult de 21 de zile de spitalizare cu 15.000 de lei.

În plus față de acest fond de sprijin, victimele din Colectiv vor beneficia în continuare de susținerea cheltuielilor pentru achiziționarea mănușilor și bandajelor compresive (garment-uri), recomandate de medicul curant.

Tot pentru ajutorarea victimelor aflate în procesul de recuperare, Crucea Roșie Română împreună cu Pro Tv au decis să susțină și plata pentru achiziționarea unui kit medical special pentru îngrijirea pacientului ars, pentru o perioadă de șase luni. Fiecare pacient va primi, lunar, un kit. Kitul medical a fost agreat de doctori de specialitate și Ministerul Sănătății și conține produse de igienă specifice, precum și produse tehnico-medicale necesare în această etapă de tratament. Valoarea unui kit medical este de 2.800 de lei și se estimează un necesar de 400, în valoare totală de 1.120.000 de lei.

Răniţii de la COLECTIV, batjocoriţi în ultimul hal de statul român. Dezvăluirea scandaloasă a unui supravieţuitor

Până la epuizarea fondurilor existente, vor fi susținute și cheltuielile privind tratamentul și recuperarea medicală specifice persoanelor arse, precum operații de reconstrucție, proteze, terapii.

Familiile persoanelor decedate care nu au solicitat și nu au beneficiat de sprijin financiar până la această dată vor primi 10.000 de lei.

Prin intermediul campaniei „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!” s-au strâns 1.849.742 euro de la persoane fizice și juridice, din care 1.421.266 euro sunt sume donate direct în conturile Crucii Roșii Române deschise pentru această campanie, iar 428.476 euro reprezintă contravaloarea SMS-urilor trimise, sumă ce urmează a fi încasată.

În prima parte a campaniei, unitățile medicale care îngrijeau victime au primit electro-dermatoame, meshgraft II complete pentru grefe de piele, plăci meshgraft II, lame pentru electro-dermatom, monitoare funcții vitale, consumabile pentru dializă, dotări pentru oxigenoterapie în valoare de 141.571 euro. Au fost oferite de asemenea medicamente și consumabile medicale precum albumină umană, unguente pentru arsuri, saltele antiescară, halate, tifon, comprese, mănuși chirurgicale sterile, betadină, aleză, în valoare de 143.145 euro.

De asemenea s-au acordat ajutoare pentru înmormântare în valoare de 49.658 euro, oferite unui număr de 23 familii; ajutoare pentru pacienți transferați în străinătate în valoare de 2.070 euro; ajutoare pentru victimele externate (medicamente, mănuși și bandaje compresive, programe de fizioterapie, transport, cazare și alte servicii în funcție de nevoile acestora) în valoare de 8.285 euro.