Crucea Roşie cere să NU SE ÎNCHIDĂ FRONTIERELE din cauza epidemiei de Ebola

Secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Elhadj As Sy, a afirmat miercuri că închiderea frontierelor nu va permite ţinerea sub control a epidemiei de Ebola, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

22 oct. 2014, 12:04
Crucea Roşie cere să NU SE ÎNCHIDĂ FRONTIERELE din cauza epidemiei de Ebola

Crucea Roşie este împotriva închiderii frontierelor din cauza Ebola. Ideea de a închide frontierele a trei ţări afectate în mod deosebit de epidemie, Liberia, Sierra Leone şi Guineea, câştigă teren, îndeosebi în Statele Unite ale Americii (SUA), unde unii aleşi se tem de o extindere la scară largă a virusului, responsabil de moartea a peste 4.500 de persoane în Africa de Vest.

În schimb, ea este contestată puternic de instituţii internaţionale şi de organizaţii neguvernamentale implicate în lupta împotriva epidemiei, potrivit Agerpres.

Elhadj As Sy consideră că închiderea frontierelor ar fi ”iraţională”. ”Ebola provoacă multă teamă şi o panică extremă care uneori pot duce la comportamente şi la măsuri iraţionale, precum închiderea frontierelor, anularea legăturilor aeriene, izolarea ţărilor etc.”, a declarat Elhadj As Sy într-o conferinţă la Beijing.

”Acestea nu sunt soluţii. Singura soluţie este de a ne uni eforturile pentru a ţine sub control acest tip de virus şi epidemia în zona unde ea a apărut”, a mai spus Elhadj As Sy.