“Crulic-Drumul spre dincolo”, marele premiu de la Uniuna Cineaştilor pe 2011

Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2011, distincţiile UCIN fiind decernate în cadrul unei gale, sâmbătă seară, la Cinema Studio din Capitală, informează Mediafax.
Romania TV
17 mart. 2012, 17:55
“Crulic-Drumul spre dincolo

Premiul special al juriului a revenit filmului „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul „Principii de viaţă”.

Regizorul Bogdan George Apetri a câştigat premiul Opera Prima pentru filmul „Periferic”, în timp ce premiul „Tânără Speranţă” le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici şi Dragoş Dumitru pentru rolurile din filmul „Ceva bun de la viaţă”.

Dacă premiul pentru interpretare feminină i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din „Periferic”, de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărţit de Vlad Ivanov şi Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din „Principii de viaţă”, respectiv „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul „Dacă bobul nu moare”, iar trofeul pentru rol secundar masculin – lui Marian Râlea, pentru rolul tatălui din „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula „Şi s-au dus ca vântul…”, în timp ce premiul pentru film TV a revenit producţiei „Fericita întristare a lui Visky Andras” de Jon Gostin.

De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru „Ceva bun de la viaţă”, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinişa Dragin, pentru „Dacă bobul nu moare”.

Premiul pentru coloană sonoră i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alături de Dragoş Alexandru (muzică) pentru filmul „Bună! Ce faci?”, iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihăilescu pentru filmul „Mănuşi roşii”.

Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul „Dacă bobul nu moare”, iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul „Periferic”.

Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Călin Căliman pentru volumul „Istoria filmului românesc”, iar premiul pentru analiză filmologică, Elenei Dulgheru pentru volumul „Scara raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”.

O menţiune specială au obţinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Ştefan pentru filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” şi Gabriel Huian, pentru „Principii de viaţă”.

Premiul academic „Mihnea Gheorghiu” pentru artă cinematografică i-a fost acordat lui Ion Besoiu.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion – preşedinte, Cristina Corciovescu – secretar, Marian Crişan, Magda Mihăilescu, Irina Petrescu, Vivi Drăgan Vasile.

La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului „Corpus” (scenariul şi regia Laurenţiu Damian), trofeul pentru film de ficţiune – filmului „Bora- Bora” (scenariul şi regia Bogdan Mirică). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor „Teatrul verite” (scenariul şi regia Ruxandra Ţuchel) şi filmului „Cultura după gratii” (scenariul şi regia Roxana Chiriţă).

Premiul pentru film experimental a fost acordat producţiei „Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii” (scenariul şi regia Gheorghe Şvaiţer), iar premiul pentru film de televiziune a revenit producţiei „Casa din munţi” (scenariul şi regia Tudor Chirilă).

Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbuţ pentru filmul „Încearcă să nu clipeşti”. Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Dănuţ Pădure pentru filmul „Corpus”, iar premiul pentru interpretare masculină, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul „Bora – Bora”, iar premiul pentru interpretare feminină, Danei Rogoz pentru rolul din filmul „Încearcă să nu clipeşti”.

Premiul pentru film de animaţie a fost acordat producţiei „Travelling with my thoughts” (scenariul şi regia Adrian Băluţă), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul „Îngeri între oameni – Mihai Şurubaru”.

UCIN a mai acordat trei menţiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Măgălie, pentru filmul „Oraşul care cântă – Calafat”, şi menţiune pentru film studenţesc – lui Millo Simulov şi lui Dănuţ Pădure
pentru filmul „Hello Kitty”. Menţiunea pentru pentru film studenţesc i-a fost acordată lui Dan Doroftei, pentru filmul „Radu Gabrea”.

Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Călin Stănculescu – preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu – secretar juriu.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Animalul deosebit care a fost văzut în mai multe locuri din Sibiu. Ajunge rar în România, trăiește în peninsula Scandinavă, acolo unde oamenii au mare grijă de el. Are culori spectaculoase
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Cât costă o masă copioasă cu pește, carne, salată și băuturi în Bulgaria. Români uimiți de nota de plată: „În Mamaia, de banii ăia luați doar scobitori”
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Plata în numerar. Scenariile din culisele deciziilor politice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african