CRUZIME: A ucis trei femei din propria familie din cauza unui filmuleţ în care se jucau în ploaie

Un tânăr din nordul Pakistanului şi-a ucis două surori vitrege şi pe mama acestora, după ce femeile s-au lăsat filmate cu un telefon mobil în timp ce se jucau în ploaie, relatează marţi agenţia EFE citând poliţia locală, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 12:20
CRUZIME: A ucis trei femei din propria familie din cauza unui filmuleţ în care se jucau în ploaie

Crimele ‘de onoare’ au fost comise în noaptea de duminică, atunci când respectivul a pătruns în locuinţa tatălui său, fost poliţist, şi le-a împuşcat mortal pe cele două fete în vârstă de 17 şi 20 de ani şi pe mama lor.

Scena cu cele două surori jucându-se şi glumind sub ploaie a fost filmată cu câteva luni în urmă şi de atunci filmuleţul a fost văzut de unii dintre vecini. Atitudinea dezinvoltă a fetelor a fost percepută de agresor drept un afront la adresa onoarei familiale, în virtutea strictului cod moral ce domneşte în multe regiuni din Pakistan. Tânărul a decis să le pedepsească pe femei, ucigându-le, fiind însoţit în momentul crimei de patru amici, dintre care unul a fugit şi a scăpat deocamdată de arest, afirmă un responsabil al poliţiei.

Aşa-zisele ‘crime de onoare’ sunt frecvente în sudul Asiei şi sunt comise de obicei de bărbaţi care consideră că s-a comis o încălcare a moralei familiale conservatoare a societăţilor locale. Comisia pakistaneză pentru Drepturile Omului precizează că aproape o mie de femei, dintre care o sută minore, au fost ucise astfel anul trecut în această ţară, dar avertizează că numărul real ar putea fi mai mare întrucât multe cazuri rămân nedescoperite.